Городоцька міська територіальна громада

Хмельницька область, Хмельницький район

Городоцький будинок дитячої творчості у поточному навчальному році спрямував свою роботу на діяльність науково-технічного, художньо-естетичного, військово-патріотичного, спортивного напрямів, підвищення ефективності навчально-виховного процесу й ство

Дата: 07.02.2018 15:35
Кількість переглядів: 1038

Позашкільна освіта вирішує питання емоційного, фізичного та інтелектуального розвитку особистості, формування її компетентностей. Водночас позашкільна освіта сприяє забезпеченню потреб особистості у творчій самореалізації, її соціалізації, включенню в суспільні відносини, входженню у широкий світ.

Городоцький будинок дитячої творчості у поточному навчальному році спрямував свою роботу на діяльність науково-технічного, художньо-естетичного, військово-патріотичного, спортивного напрямів, підвищення ефективності навчально-виховного процесу й створення умов для всебічного розвитку вихованців.

Протягом навчального року керівники гуртків проводять відкриті заняття.

22 січня відкрите заняття проводив керівник  гуртка авіамоделювання Харкавлюк Олександр Степанович.  Під час заняття вихованці старшої групи вчилися створювати моделі літаків, оздоблювати їх, проводити підготовку до польотів.

Авіамодельний гурток – це своєрідна авіамодельна школа, зі своїми напрацюваннями, творчими розробками та досягненнями. Основна мета гуртка – навчити дітей виготовляти найпростіші моделі планерів та більш складні моделі-копії.

Минулого року вихованці Олександра Степановича посіли 3 командне місце в обласних відкритих змаганнях учнівської молоді з авіамодельного спорту (кордові моделі).

 

___________________________________________________________________________

26 січня  відбулося  відкрите заняття в гуртку «Квілінг», яке проводила керівник гуртка Котлінська Руслана Борисівна. Під час заняття вихованці навчались  володіти  техніками роботи з папером, інструментами, пристосуваннями, необхідними у роботі, навчались  виготовляти основні квілінгові форми. Керівником гуртка  створюються умови для розвитку особистості кожного гуртківця, розкриття  творчих здібностей у даному виді роботи. На заняттях з квілінгу вихованці  розвивають образне та просторове мислення, уяву, увагу, моторику рук.

 

Вихованці Руслани Борисівни неодноразово є  переможцями обласної заочної виставки декоративно-прикладного мистецтва «Люби і знай свій рідний край».

___________________________________________________________________________

 

    31 січня було впроведено відкрите заняття в гуртку «Юний стрілок», який займається на базі ЗОШ І-ІІІ ст. №4 м. Городка. Керівником гуртка є Задоянчук Олександр Іванович. Навчальний матеріал програми адаптований до занять з вихованцями різного рівня підготовленості. У гуртку займаються діти, які виявляють інтерес до служби в лавах Збройних Сил України. Учасники гуртка мають змогу оволодіти навчальною зброєю, виконувати навчальні стрільби у стрілковому тирі, отримати знання з історії українського війська та основ військової підготовки, вдосконалювати свої уміння і навички у фізичній підготовці.

 

 

Позашкільна освіта - це спеціально організована діяльність, яка має яскраво виражену власну специфіку впливу, що дає їй певні переваги перед іншими засобами виховання. Це, передусім, добровільність участі дітей у позашкільній роботі; диференціація її за інтересами і спрямованістю на певний тип діяльності; постановка конкретних практичних завдань перед кожним вихованцем у його творчому становленні


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Результати опитування

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь