Городоцька міська територіальна громада

Хмельницька область, Хмельницький район

 12 квітня  Хмельниччина відзначала 100-річчя від Дня народження почесного хлібороба, Двічі Героя Соціалістичної Праці – Григорія Івановича Ткачука. Людини – з ім’ям якого пов’язано розквіт сільського господарства та економіки краю.

Дата: 13.04.2018 19:07
Кількість переглядів: 988

   Григорій Ткачук піввіку пропрацював головою колгоспу «Україна» в с. Лісоводи Хмельницької області, був депутатом Верховної Ради СРСР 8 та 9 скликань, двічі Герой Соціалістичної праці, кавалер шести орденів Леніна. Григорій Іванович усе своє життя присвятив людям. Після війни молодий голова колгоспу тяжко працював заради відродження села, завдяки йому колгосп «Україна» став взірцево-показним господарством відомим на увесь світ. Урочисті заходи з вшанування світлої пам’яті великого Трударя розпочались з покладання квітів до пам’ятного знаку, встановленого на вулиці, названій його іменем у м. Городок. Пам’ятний знак був встановлений у 2008 році з нагоди 90-річчя від дня народження Григорія Ткачука.

  • Сьогодні визначна подія для нашого міста, Городоччини, Лісовод та усієї Хмельниччини – ми відзначаємо столітній ювілей видатної людини Григорія Івановича Ткачука. – звернувся до учасників зібрання міський голова Василь Підлісний. -  Наше містечко пишається тим, що саме  з Городка,  щодня поспішав Григорій Іванович у знаменитий на усю країну і за її межі колгосп «Україна». Знаємо, що його робочий день починався раніше 6 години ранку, тож намагаємося брати приклад працелюбності, життєвої активності, любові до рідної землі та України.  Дякую родині, колегам, жителям с. Лісоводи, городоччанам, які підтримували починання Григорія Івановича і продовжують славні традиції. Жителі Городка пам’ятають і завжди шануватимуть пам'ять про видатного українця, справжнього хлібороба, депутата Верховної Ради.

   До бронзового погруддя, встановленого в с. Лісоводи учасники урочистостей поклали квіти, вінки пам’яті та пошани. У цей день вшанувати великого господарника прийшли діти Григорія Ткачука-Василь Ткачук та Марія Шаренко, онуки, голова Хмельницької обласної ради Михайло Загородний, голова Городоцької районної ради Ольга Зелінська, Городоцький міський голова Василь Підлісний, заступники голови райдержадміністрації Сергій Зборовський та Віктор Бабин, представники політичної партії «За конкретні справи” громадськість села та усі, хто знав і працював з Григорієм Івановичем.

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Результати опитування

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь