Городоцька міська територіальна громада

Хмельницька область, Хмельницький район

До уваги «єдинщиків»: на період відпустки можливе звільнення від сплати єдиного податку

Дата: 27.06.2018 11:26
Кількість переглядів: 1413

Городоцьке відділення Кам'янець-Подільської ОДПІ нагадує, що платники єдиного податку 1 і 2 груп,  сплачують даний  податок шляхом здійснення авансового внеску не пізніше 20 числа (включно) поточного місяця. У свою чергу нарахування авансових внесків для таких платників єдиного податку здійснюється податковими органами на підставі поданої ними заяви, зокрема щодо розміру обраної ставки єдиного податку, заяви стосовно періоду щорічної відпустки.

Водночас, згідно п. 295.5 ст. 295 Податкового кодексу України, платники єдиного податку,  які віднесені до 1 і 2 груп, звільняються від сплати єдиного податку протягом одного календарного місяця на рік на час відпустки.  Проте за умови, якщо вони не використовують працю найманих осіб.

Щодо підприємців — спрощенців групи 3, таке звільнення від сплати єдиного податку до них не застосовується через недоцільність. Адже вони сплачують не фіксовану основну ставку єдиного податку, а відсоткову — від фактично отриманого доходу за звітний період. Тобто якщо підприємець  групи 3 знаходиться у відпустці за власним бажанням, це жодним чином не впливає на порядок нарахування та сплати єдиного податку за відповідний звітний період.

Інформація про період щорічної відпустки подається за заявою підприємця в довільній формі. Також звертаємо увагу підприємців, що в Податковому Кодексі йдеться про календарний місяць відпустки: тобто з 1 по 31 (30, 29 чи 28) число. А тому в заяві з метою несплати єдиного податку за відповідний місяць відпустки потрібно обирати саме повний місяць.

Окремого терміну подання заяви щодо періоду щорічної відпустки і терміну втрати працездатності  нормами Податкового кодексу України не  передбачено.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Результати опитування

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь