Городоцька міська територіальна громада

Хмельницька область, Хмельницький район

«Ой, на Івана та на Купала» - Свято Івана купала в старостинському окрузі Новий Світ

Дата: 10.07.2018 16:57
Кількість переглядів: 1960

       Давньою традицією стало відмічати свято Івана Купала, 7 липня в с. Новий Світ на березі річки Тростянка біля водоспаду поміж кучерявими розлогими вербами.  Це свято має дуже давню традицію наших предків, тому зібралося дуже багато сельчан, діти та молоді та навіть  люди похилого віку, прийшли подивитись цікаве дійство, послухати місцевих виконавців та вокально – інструментального колективу з м. Хмельницького. Учасники художньої самодіяльності: Трут Олена, Навроцька Наталія,  Романюк Оля, Підлісна Олександра, Гладка Валерія, Кумановська Ірина радували глядачів українськими та купальськими піснями. Ведучі Слободян Віталій, випускник Кам’янець Подільського училища культури та Рой Лілія, його студентка професійно вели програму. Бурхливими оплесками глядачі зустрічали маленьких артистів – Берегового Івана, Берегового Олександра, Новосад Іванку, Скотинянську Вікторію, Рой Надію, Навроцького Назара. Від душі глядачі сміялись над сценкою «Панянка та селянка» у виконанні Оленя Богдана, Рой Василя та уривку з п’єси «Кайдашева сім’я» у виконанні Рой Марії, Рой Надії та Оленя Богдана.

   Ясно горіло вогнище, прикрашалось купальське дерево, вбирали Марену та Купайла, пускали віночки на воду, приказуючи: пливи віночку де живе суджений. Гарними подарунками вшановували Іванів та Іванок, присутніх на святі. Свято закінчилось запальними танцями до ранку.

      Хочу особливо  подякувати всім хто приймав участь в проведення свята, а саме Водяній Євгені Федорівні, бібліотекарю,  с. Тростянець яка зуміла по справжньому підготувати весь сценарій святкування Івана Купала, вокально - інструментальний колектив з м. Хмельницького,  працівників по благоустрою в оформленні місця проведення свята, та наших сільгоспвиробників ТОВ «Спільний Урожай», ТОВ «Мрія Поділля» та народному депутату Олександру Герезі, які нам надали суттєву допомогу в організації свята.

     Жителі нашої громади вдячні за таке прекрасне свято.

                                                                     В.о старости     

Олександр Атаманюк

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Результати опитування

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь