Городоцька міська територіальна громада

Хмельницька область, Хмельницький район

Створення стратегічного плану

Дата: 21.12.2017 09:37
Кількість переглядів: 1136

Стратегія розвитку територіальної громади (Стратегічний план) є найважливішим документом в процесі творення власного соціально-економічного розвитку, з використанням внутрішнього та зовнішнього потенціалів. Використання цих потенціалів повинно відбуватися системно та бути скерованим на відповідні пріоритети (напрями розвитку) та цілі. Саме задля того, би створити документ органу місцевого самоврядування, який дозволить вирізнити свої дії на фоні буденності, 15 грудня відбулося перше засідання робочої групи зі стратегічного планування.

Що ж собою являє цей стратегічний план розвитку, які етапи його творення та очікуванні результати і позитив представникам робочої групи розповів запрошений у Городоцьку міську раду консультант зі стратегічного планування Тарас-Дмитро Рашкевич.

Ще мудреці у давнину зауважували: «Якщо у Вас немає плану - у Вас є план на поразку», - зазначив пан Рашкевич. – А загалом стратегія повинна відповідати трьом головним принципам: по-перше, комплекс запланованих у Стратегії заходів повинен об’єднувати територіальну громаду – у тому числі представників громадських організацій, підприємців, працівників бюджетної сфери (шкіл, установ культури, закладів охорони здоров'я), які брали участь у її розробці; по-друге, Стратегія забезпечує цілісність із стратегічними документами Європейського Союзу, вітчизняними (загальнодержавними) і регіональними і по-третє, факт наявності Стратегії розвитку, що визначає головні сфери розвитку і ключові стратегічні та операційні цілі, є умовою при поданні грантових заявок на залучення допоміжних коштів, як зовнішніх, так і вітчизняних.

Та щоб стратегічний план був об’єктивним, як зазначив консультант, до його творення потрібно залучити якомога більше місцевих жителів. Тож першим кроком у творенні Стратегії є проведення опитування серед мешканців громади та діючих підприємців. Задля цього членам робочої групи було роздано Анкети, які мають бути розповсюджені серед городоччан та, звісно, заповнені. На це відведено близько двох місяців часу. А далі анкети будуть опрацьовані консультантом зі стратегічного планування. Наступна зустріч робочої групи намічена на лютий місяць. Загалом, за попередніми підрахунками, для створення дієвого, якісного та об’єктивного стратегічного плану розвитку громади потрібно від п’яти до восьми місяців.  

Наталія Попович


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Результати опитування

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь