Городоцька міська територіальна громада

Хмельницька область, Хмельницький район

Роздільне сортування твердих побутових відходів в дії

Дата: 03.01.2019 08:46
Кількість переглядів: 838

У минулому році в нашому місті запроваджено роздільне сортування твердих побутових відходів. На даному етапі триває  відбір ПЕТ-пляшок. 10 додаткових сітчастих контейнерів було встановлено у 2018 році  на контейнерних майданчиках міста. Збір загального сміття здійснюється комунальним підприємством «Городоккомунсервіс» за  графіком, збір пластику - за мірою наповнення контейнерів.

Для пресування ПЕТ-пляшок Городоцькою  міською радою  було закуплено  спеціальний  гідравлічний прес, потужністю 16т. У грудні 2018 року працівниками, які задіяні у роботі з пресом, випробувано обладнання та сформовано 12  перших тюків. Середня вага одного тюка становить 70 кг. Для виготовлення одного тюку необхідно біля 2000 пляшок. Пляшки попередньо сортують за  основними кольорами: білі, коричневі, зелені, голубі. Найбільше вартують білі пляшки, їх ціна становить за 1 кг 8,50 гривень. На сьогоднішній день спресовано 24000 пляшок.

Отже, якщо хтось ще досі  вважає, що розподіляти ПЕТ-пляшки у різні контейнери – даремна трата часу, адже все і так у підсумку  опиниться на полігоні, то він однозначно помиляється.

На сьогоднішній день робити висновки щодо економічної ефективності впровадженого заходу  ще дуже рано, оскільки пресування щойно розпочато. Однак вимоги законодавства щодо сортування ТПВ дотримано. При цьому, уже з впевненістю можна говорити про значне зменшення навантаження на діючий полігон ТПВ та врешті значне зменшення шкідливого впливу на навколишнє природнє середовище.

 

Відділ містобудування, архітектури  та житлово-комунального господарства Городоцької міської ради

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Результати опитування

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь