Городоцька міська територіальна громада

Хмельницька область, Хмельницький район

Інформація щодо організованого завершення 2019-2020 навчального року та прийому дітей до 1-го класу в закладах загальної середньої освіти Городоцької міської ради

Дата: 06.05.2020 16:37
Кількість переглядів: 1334

 

Шановні батьки учнів! 

У надзвичайних умовах карантинних заходів опинився увесь світ, у тому числі й система освіти. Навчання з використанням технологій дистанційного навчання в умовах ізоляції стало викликом для усіх: освітян, дітей, батьків. Дякуємо батькам, які стали союзниками педагогів у налагодженні навчання дистанційними засобами, змогли у стислі терміни організувати  дітей, підтримують їх та педагогів у цьому незвичному освітньому процесі. Дякуємо дорослим, які тримають зв'язок з учителем.

Ми наближаємося до завершення 2019/2020 навчального року.

МОН надає роз'яснення щодо забезпечення підсумкового оцінювання учнів та організованого завершення навчального року  на ресурсі МОН України за посиланням mon-covid19.info. Також, роз'яснення з цих питань Міністерство освіти і науки надало в листах від 31.03.2020 р №1/9-182 та від 16 квітня 2020 року № 1/9-213 «Щодо проведення підсумкового оцінювання та організованого завершення 2019/2020 навчального року».

Щодо завершення навчального року

Законом України «Про освіту» передбачено, що навчальний рік у школах завершується не пізніше 1 липня. Рішення про структуру навчального року та його тривалість приймає педагогічна рада закладу освіти.

Для учнів 11-х класів термін завершення навчального року буде перенесено в зв'язку із визначенням дати завершення карантину та можливістю здати ДПА – ЗНО. Після цього вони отримають документ про освіту.

Для випускників 11-х класів пропонуємо після завершення карантинних обмежень організувати додаткові консультації з предметів, обраних ними для проходження ДПА у формі ЗНО. Зважаючи на те, що після завершення карантинних обмежень необхідно дотримуватися чіткого регламенту санітарно-епідеміологічної безпеки, такі консультації можуть проводитись за наявності підтвердження задовільного стану здоров’я учня та створення відповідних умов для навчання (засоби індивідуального захисту, малими групами, забезпечення дистанції тощо).

Документи про освіту, а саме:

  • свідоцтво про базову загальну середню освіту для дев'ятикласників;
  • табелі успішності для 3-8-х та 10-х класів
  • свідоцтва досягнень для 1-2-х класів

будуть видані до 15 червня.

Випускники 9-х класів зможуть отримати їх за графіком, складеним закладом, з врахуванням епідеміологічних вимог.

Учням інших класів вищезазначені документи будуть надіслані в електронному вигляді, індивідуально, з подальшим врученням оригіналів документів після закінчення карантинних вимог.

Урочистості з нагоди вручення документів випускникам 9-х та 11-х класів проводитися не будуть.

Щодо проведення підсумкового оцінювання

Підсумкове оцінювання у 2019/2020 навчальному році буде здійснюватися з урахуванням результатів очного навчання у І семестрі, січні – березні 2020 року та результатів дистанційного навчання в період карантинних обмежень.

Річне оцінювання буде проведене на підставі оцінки за І та ІІ семестри.

Поточне, тематичне, семестрове ( за ІІ семестр), річне оцінювання буде проводитися дистанційно.

До відома кожного учня буде доведено графік проведення підсумкових контрольних робіт за ІІ семестр. Вчителями-предметниками буде визначено дату та час розміщення завдань, кінцевий термін їх подання в електронному вигляді.

Щодо зарахування та переведення учнів до 1, 5, 10-х класів

Зарахування та переведення учнів відбуватиметься відповідно до Порядку зарахування, відрахування та переведення учнів ( наказ МОН України від 16.04.2018 р №367).

У закладах освіти до 01 липня 2020 року педагогічною радою буде прийняте рішення про переведення учнів (вихованців) закладу загальної середньої освіти до наступного класу.

ЗВЕРНІТЬ ОСОБЛИВУ УВАГУ!

Зарахування учнів до 1, 5 – го класів проводиться без конкурсу.

Прийом документів до 1-го класу здійснюється в терміни від 30 квітня по 29 травня 2020 року, а до 10-го: з 15 травня по 15 червня 2020 року.

Подача документів здійснюється на електронну пошту закладу в сканованій формі, без електронного підпису.

Оригінали документів подаються після зняття карантину до 1 вересня 2020 року.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Результати опитування

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь