Городоцька міська територіальна громада

Хмельницька область, Хмельницький район

Весняна диспансеризація сільськогосподарських тварин

Дата: 10.03.2021 14:31
Кількість переглядів: 627

Розвиток тваринництва, виробництва молока, м’яса та інших продуктів і сировини тваринного походження значною мірою залежить від своєчасного і високоякісного проведення лікувально-профілактичних заходів, як основи боротьби за здорове стадо та охорону населення від хвороб, спільних для людей і тварин.

На сьогоднішній день відомо більше 1000 інфекційних хвороб 500 з них є особливо небезпечні, а 150 спільні для людини і тварини.

Профілактика – одна з основних ланок у загальному комплексі попередження та ліквідації інфекційних захворювань. При цьому слід відмітити, що дешевше і легше запобігти захворюванню, ніж його лікувати або ліквідувати.

В нашій державі проти заразних хвороб тварин розроблені і використовуються ефективні заходи профілактики та боротьби. З метою охорони здоров’я тварин і забезпечення виробництва безпечної продукції  тваринного походження спеціалістами ветеринарної медицини Городоччини щорічно проводяться діагностичні та лікувально-профілактичні заходи.

Варто зазначити, що перевіряти необхідно всіх тварин, навіть якщо мають здоровий вигляд.  

 Небезпеку та загрозу здоров’ю тварин та людей в Україні несуть і такі захворювання  як сказ, туберкульоз, лейкоз, лептоспіроз. Ними можна заразитись не тільки при безпосередньому контакті з хворою твариною, а й при вживанні м’ясо-молочних продуктів від неї. Тож важливо своєчасно проводити діагностичні дослідження тварин на туберкульоз, лейкоз, бруцельоз, а також вакцинувати проти сибірки.

Для проведення діагностичних досліджень та щеплень тварин, важливо надати усе наявне поголів’я тварин, в тому числі й молодняк.

З 15 березня 2021 року Городоцькою районною державною лікарнею ветеринарної медицини та дільницями ветеринарної медицини Городоцького управління Головного управління Держпродспоживслужби Хмельницької області заплановано розпочати заходи по весняній диспансеризації на території  Городоцької міської ради та Сатанівської ОТГ.

Городоцьке   управління  Головного управління

Держпродспоживслужби  в Хмельницькій  області

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Результати опитування

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь