Городоцька міська територіальна громада

Хмельницька область, Хмельницький район

У Городку організували телеміст із передмістям Парижа

Дата: 01.07.2022 10:20
Кількість переглядів: 1150

30 червня 2022 р. відбулося урочисте засідання Клубу ім. С.М.Виноградського, присвячене другій річниці його створення. Захід відбувся у форматі відео-конференції (Городок - Київ - Черкаси - Брі-Конт-Робер), із синхронним перекладом на французьку мову.

Розпочали зустріч виконанням Державного Гімну України та хвилиною мовчання на пошану українців, які стали жертвами  російської агресії.


З урочистими словами виступали меценати Микола і Галина Гуменюки, член-кореспондент НАН України, доктор біологічних наук, професор Богдан Мацелюх, доктор фізико-математичних наук, професор Василь Шендеровський, доктор медичних наук, професор Андрій Горбань з командою Up To Future та діючі члени Клубу. 

Професор медицини Микола Гуменюк звернувся до учасників заходу в Городку із словами: «Дорогі члени Клубу Виноградського! Дуже Вам дякую, що Ви вже 2 роки проводите роботу з популяризації персони Сергія Виноградського. І це має бути теж вкладом у перемогу над нашим ворогом. Тому, що коли всі люди в Україні, і Брі-Конт-Робер, а можливо у всій Франції будуть знати, що Виноградський – це українець, а також, коли в російській наукових установах та шкільних підручниках буде вказано, що «Сергій Виноградський – українець», то тоді Клуб Виноградського досяг своєї мети».

Городоцьку міську раду на заході представляли: перший заступник міського голови – Артур Косінський, начальник відділу культури, національностей, релігій та туризму Олег Федоров та його заступник, Сергій Щур.

Артур Косінський: «Я захоплений цією особистістю. Хто, як не він, так рекламує наше місто? В кожній статті, книзі, які видають члени Клубу Виноградського популяризується Городок. Тому висловлюю вам свою подяку, та бажаю творчого натхнення на багато років».

 

До слова були також запрошені кандидат медичних наук Ігор Найда, доктор технічних наук, професор Ольга Параска, яка є керівником соціального проекту «G-hub”, і приватний підприємець, депутат Хмельницької обласної ради Галина Карнасевич.

Галина Карнасевич: «Тішуся з того, що такий клуб створено саме в нашому рідному Городку, що тут відновлено шану цій видатній постатті. Це – людина епохи. Це – зірка світової мікробіології. Це – видатний вчений, і великий, працелюбний господарник. Тому я сподіваюся, що завдяки клубу зможуть проявлятися молоді таланти та вчені, які відновлюватимуть і прославлятимуть нашу Україну, як це робив колись Сергій Миколайович Виноградський».


На онлайн-зв’язку із Черкас виступила Юлія Братчикова, а також почесний гість з Франції, науковий керівник центру досліджень у місті Брі-Конт-Робер Мішель П’єшазік. Презентували діяльність Клубу протягом двох років його голова - Петро Кривий та керівник проєкту Юлія Братчикова. Вони розповіли інформацію про період з 2008 по 2020 рік, і те, що передувало створенню Клубу, власне про створення Клубу у 2020 р., і його досягнення за 2 роки. Всіх присутніх особливо зацікавила частина доповіді про соціальну місію проекту та гуманітарної сфери під час воєнного стану.


Приємною частиною заходу стали посвята у почесні члени Клубу Виноградського учасників Урочистого засідання бійців Збройних сил України та підрозділів Територіальної оборони, а також Мішеля П’єшазіка, та вручення подяк найактивнішим членам Клубу.


Таким чином, Клуб Виноградського продовжує формувати коло однодумців, зацікавлених досліджувати наукову спадщину Виноградського і інших вітчизняних вчених, які отримали світове визнання. Членами клубу є представники українських та міжнародних академічних кіл, працівники закладів культури і громадські діячі. Команда проєкту розвиває соціально-комунікативний осередок, де захоплення природничими науками шкільної молоді доповнюється досвідом поколінь вчених світу і перетворюється на прогресивний інноваційний світогляд майбутнього.

 

Читайте також на сайті:

Нові тарифи на платні медичні послуги

У Городку курсуватимуть маршрутки

День Конституції України урочисто відзначено в Городку

Старости обговорювали актуальні питання


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Результати опитування

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь