Городоцька міська територіальна громада

Хмельницька область, Хмельницький район

З історії Великояромирського ліцею

Дата: 20.12.2022 15:51
Кількість переглядів: 150

     У кожного з нас – своя школа. Школа дитинства та юності. Без учителів, людей історичного «вчора», не було б і нас, людей історичного «сьогодні». Життя кожної людини пов’язане зі школою. Покоління за поколінням діти вступають до школи, вчаться, закінчують і виходять у світ, а школа живе далі, гостинно відкриваючи двері іншим…

Фото без опису

       Історія Великояромирської школи сягає далеких часів. У 1872 році в селі Яромирка, в свято-троїцькій церкві, священик Іоан Дибалевич відкрив  церковно - парафіяльну школу, в якій навчалися переважно хлопчики. Спочатку навчанням дітей займався священик. Пізніше вчителі змінювалися.

        До Великої Вітчизняної війни ця школа була семирічною. До початку 60-х років учні навчалися у 9-ти приміщеннях , які були розташовані далеко один від одного. Тому й постало питання будівництва нової школи.

        В 1963 році вчителями, учнями та жителями села було розпочато будівництво нової Великояромирської школи.

Фото без опису        

Фото без опису

Відкриття нової школи…

            20 вересня 1964 року відбулося урочисте відкриття нового просторого приміщення, загальною площею 1700 кв. м., 26 великих світлих кабінетів, дві майстерні, спортзал, парове опалення.

      Перший випуск вечірньої школи відбувся 1965 року, 1966 року – школа стала середньою, а в 1968 році 54 випускники 10 класу одержали атестати про середню освіту.

     У 2000 році у школі розпочались роботи з газифікації. Батьки учнів побудували котельню, проклали 40 м теплотраси, вилили плити для її перекриття.

     Новий 2009 рік сколихнув розмірене життя школи. На подвір’я  в’їхав новий 25- місний автобус. Перші пасажири  - учні молодших класів - зайняли свої місця. Відтепер вони мають можливість їздити на екскурсії, олімпіади, різні змагання.

    Сьогодення…

        У 2018 році школа набула нового статусу. Великояромирську школу I-III ст – перейменовано у Великояромирський ліцей Городоцької міської ради. І уже в оновленому статусі, 2 вересня 2019 року, ліцей прийняв у свою шкільну родину 28 учнів та вчителів із Завадинецької гімназії, яка була реорганізована. Із приходом нових учнів у ліцеї з’явився ще один новий 31-місний автобус.

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

         Сьогодні школа оновлена. Тут створені гарні умови для навчання дітей: металопластикові вікна, внутрішні туалети,  яскраві затишні кабінети Нової Української  Школи, кімната для історико - краєзнавчого музею, новостворена простора їдальня у приміщені ліцею.

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

      На даний час ведеться нове будівництво тепло генераторної на території ліцею.

    Сьогодні ліцей працює в умовах воєнного стану. Ми прийняли у шкільну родину дітей внутрішньо переміщених осіб, активно допомагаємо переселенцям та нашим воїнам ЗСУ. Заклад став центром волонтерської діяльності…

  Фото без опису  

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Результати опитування

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь