Городоцька міська територіальна громада

Хмельницька область, Хмельницький район

Збулася мрія маленьких дошкільнят із Кузьминського старостинського округу

Дата: 03.02.2023 14:36
Кількість переглядів: 110

У День сім’ї, 15 травня 2021 року, мрія маленьких дошкільнят із Кузьминського старостинського округу збулася. У селі Кузьмин, що входить до Городоцької громади, нарешті відкрили дитячий садочок. «Подолянчик» — перший дошкільний заклад, який цього року відкрився на Хмельниччині. Тепер у ньому навчатимуться 16 діток. Розрахований дитсадочок на 20 вихованців.

Фото без опису

Для Кузьминського старостинського округу це — довгоочікувана подія. Раніше тут працювала група з короткотривалим перебуванням і діти не мали належних умов для навчання, деяким малюкам доводилося ходити до дитячого садочка пішки аж шість кілометрів.

Фото без опису

Найбільше радіють батьки — кажуть, що тепер будуть спокійні за свою малечу.

Гостей, які приїхали із міста Городок, маленькі вихованці зустрічали за українською традицією — у вишитих сорочках та з короваєм. Діти тремтячим і невпевненим голосом розповідали віршики та танцювали. Проте на їхніх обличчях, сяяли щирі посмішки. Малеча раділа, що тепер має свій садочок.

Фото без опису

А спільнота нашого дитсадка — це справжня дружня родина, — каже вихователька Надія Мельничук

Як зауважила секретарка Городоцької міської ради Олена Гріх, міська рада зробить усе, що в її повноваженнях, щоб дітки у цьому дошкільному закладі виховувалися за всіма європейськими стандартами і перебували у соціумі.

Фото без опису

Ми сподіваємося, що день народження дошкільного навчального закладу «Подолянчик» буде таким же знаковим, як сьогоднішнє свято, — підкреслила Олена Гріх. — Заклад буде проєвропейським і у ньому виховуватимуть соціально адаптованих особистостей.

Привітав зі святом маленьких дошкільняток і заступник Городоцького міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Дмитро Варшавський. Він, зокрема, наголосив на важливості діяльності дошкільного закладу в сільській місцевості і побажав освітянській родині досягнень та успіхів у вихованні й навчанні.

Фото без опису

У дошкільному закладі працюватиме одна різновікова група. Діток із старостинських округів буде довозити автобус у супроводі батьків, — зауважив начальник відділу освіти Городоцької міської ради Сергій Рибак.

Фото без опису

Садочок у селі Кузьмин розміщений в одному приміщенні із ліцеєм, облаштований згідно з усіма санітарно-епідеміологічними вимогами. Заклад має окремий вхід, свою кухню, ігрову кімнату, спальню та санітарний вузол.

Загалом на переоблаштування дитсадка, за словами Сергія Рибака, із місцевого бюджету було виділено близько одного мільйона гривень.

Використано інформацію сайту: https://horodok.city


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Результати опитування

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь