Організація харчування
Раціональне харчування - важлива складова здорового способу життя
Організація харчування здійснюється відповідно до Інструкції з організації харчування дітей у дошкільних навчальних закладах /17.04.2006 р. №298/227/.
Харчування дітей в ДНЗ здійснюється відповідно до меню-розкладу, яке складається на кожний наступний день відповідно до наявності продуктів харчування та з урахуванням примірного двотижневого меню, картотеки страв.
Меню-розклад складається окремо для двох вікових груп:
- дітей віком до 3-х років
- дітей віком від з-х до 6 (7) років.
За наявності в ДНЗ хоча б однієї дитини пільгвої категорії (потерпілі внаслідок катастрофи на ЧАЕС) до примірного меню окремо вносять розрахунки щодо її харчування.
В літній оздоровчий період здійснюється посилене харчування дітей: вводиться 2-й сніданок, під час якого діти вживають збільшену норму овочів та фруктів.