Городоцька міська територіальна громада

Хмельницька область, Хмельницький район

«Доторкнись до душі свого народу»

Дата: 21.03.2018 08:24
Кількість переглядів: 1268

       Справжнє свято народного мистецтва відбулось у Хмельницькому обласному науково-методичному центрі культури і мистецтва. Аматори з усіх куточків області з’їхались на заключний тур обласного огляду-конкурсу відродження народних традицій, декоративно-прикладного мистецтва «Доторкнись до душі свого народу», який був започаткований з метою виявлення, відтворення, збереження, розвитку і популяризації нематеріальної культурної спадщини нашого краю. Майже рік цей культурно-мистецький проект у якому взяли участь десятки колективів крокував Хмельниччиною. І ось фінал! Колядки, щедрівки, веснянки, старовинні весільні, родинно-побутові пісні, балади, народні ігри, обрядові дійства календарного циклу у виконанні справжніх поціновувачів народного мистецтва лунали у залі. Виставка декоративно-ужиткового мистецтва вражала зразками старовинного одягу та рушників. Пампушки, Великодні паски, хліб на черені, пиріжки, завиванці, випечені за старовинними рецептами, могли спробувати учасники та гості свята.

     Одноголосним рішенням журі І місце присуджено аматорам, Городоцького міського Будинку культури, Шепетівського районного Будинку культури та Нетішинського міського Палацу культури. В рамках обласного огляду-конкурсу відродження народних традицій, декоративно-прикладного мистецтва «Доторкнись до душі свого народу» було зібрано і систематизовано багато унікальних матеріалів з історії народного мистецтва Хмельниччини, традиційної кухні подолян, видано ряд буклетів, поповнено базу даних реєстру елементів нематеріальної культурної спадщини.

     Подібні заходи викликають у їх організаторів і учасників усвідомлення необхідності здійснювати подальшу пошукову і дослідницьку діяльність у напрямку відродження та популяризації старовинних обрядів, традицій, декоративно-ужиткового мистецтва наших дідів і прадідів, виховують почуття гордості за справу, якою займаються.

Фото без описуФото без опису

Фото без опису

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Результати опитування

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь