Городоцька міська територіальна громада

Хмельницька область, Хмельницький район

У пленарному засіданні IV сесії Городоцької міської ради прийняв участь начальник Головного управління Держгеокадастру у Хмельницькій області Василенко Василь Миколайович

Дата: 07.03.2018 14:25
Кількість переглядів: 1299

      06 березня у пленарному засіданні IV сесії Городоцької міської ради прийняв участь  начальник Головного управління Держгеокадастру у Хмельницькій області Василенко Василь Миколайович, який  проінформував депутатів  про зміни у земельному законодавстві, а саме з питань передачі земель сільськогосподарського призначення з державної власності до комунальної власності об’єднаних територіальних громад.

      Василь Василенко зазначив, що відповідно до розпорядження Кабінету Міністрів України від 31 січня 2018 р. № 60-р, розпочинається процес передачі зазначених земель. Даний процес має завершитися до кінця 2018 року, причому перша передача земель, завдяки знайденому Кабінетом Міністрів рішенню, має відбутися вже у лютому-березні.

«Ми маємо передати ОТГ землі для того, щоб вони повноцінно управляли цими землями. Я обіцяв, що землі будуть передані і це рішення буде виконано. З завтрашнього дня жоден геокадастр країни не має права приймати одноосібні рішення», – наголосив Прем’єр-міністр Володимир Гройсман.

      Починаючи з лютого місяця громада може планувати свою територію. Причому, структури Держгеокадастру вже позбавлені права одноосібно ухвалювати рішення щодо розпорядження землями поза межами населених пунктів – без згоди об’єднаної територіальної громади, окрім земель державної власності сільськогосподарського призначення, які знаходяться на території сільських рад, що не ввійшли та не ввійдуть протягом 2018 року, до складу об’єднаних територіальних громад. Такі землі не будуть передані вказаним сільським радам  у комунальну власність. Як зазначив Василенко В.М. – «Повноваження щодо розпорядженнями вказаними землями залишиться за Головним управлінням Держгеокадастру у Хмельницькій  області та передача таких земель не буде узгоджуватись з сільськими радами.»

    Держгеокадастру доручено забезпечити формування земельних ділянок шляхом проведення їх інвентаризації та передати у комунальні власність ОТГ. До того, як ділянки будуть передані ОТГ, управління ними Держгеокадастр здійснюватиме виключно за погодженням з органом місцевого самоврядування відповідної громади.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Результати опитування

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь