Городоцька міська територіальна громада

Хмельницька область, Хмельницький район

Інформаційно-аналітична зустріч з старостами Городоцької ОТГ

Дата: 28.03.2018 11:58
Кількість переглядів: 1170

   27 березня відбулась інформаційна зустріч, на якій були присутні представники міської ради Підлісний В.В., Бистрицька О.І., Літвінчук С.М., Бігняк К.Є, голови старостинських округів та запрошений гість Мері Рой Фосано з Корпусу Миру.

   На обговорення було винесено ряд важливих питань: стосовно сплати податків, витрат по старостинських округах , людських проблем та укладення соціальних угод з сільськогосподарськими підприємствами.

   Також, обговорювали можливість створення сільськогосподарських кооперативів в старостинських округах, які на сьогоднішній день є важливим фактором розвитку громади, полегшення умов ведення господарства у селі та створення нових робочих місць для населення.

   Працівниками відділу економічного розвитку та інвестицій було презентовано навчальні матеріали для створення кооперативів у селах. А також обговорили досвід інших ОТГ та старостинських округів.

   Своїм досвідом поділились Липовецька Є.В. – староста Купинського старостинського округу та Сінгілевич В.С.. – староста Скіпченського старостинського округу.

   Липовецька Є.В. та Сінгілевич В.С, розповіли про досвід створення кооперативів, та про можливості, які відкриваються перед населенням. На сьогоднішній день в громаді успішно функціонує два кооперативи: кооператив «Купинчанка», який займається вирощенням та збутом малини та обслуговуючий кооператив - «Подільський бджоляр», який успішно надає послуги членам кооперативу, які займаються розведенням бджіл.

   Під завершення інформаційної зустрічі, виступив запрошений гість - Мері Фосано з Корпусу Миру. Вона була вражена гостинністю нашого маленького міста, та приязню людей. Мері Фосано розповіла як відбувається організаційна робота в США, та наголосила, що для успіху потрібно лише 3 фактори: спільна робота, хороший, чіткий бізнес план та не забувати, що краще чим ми, ніхто не знає нашого краю, наших можливостей та ризиків.

   Після зустрічі, було організовано невелику екскурсію по місту і околицях. Мері відвідала реабілітаційний центр, СК «Епіцентр», будинок культури та музей. Була щиро вражена кількістю виконаних робіт, які були зроблені за останній час, та побажала нам сил та натхнення у подальшій роботі над розвитком громади.

Фото без опису

Фото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Результати опитування

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь