Городоцька міська територіальна громада

Хмельницька область, Хмельницький район

Оголошення про намір КП “Городоккомунсервіс” здійснити зміну діючих тарифів на 2018 рік

Дата: 19.04.2018 16:43
Кількість переглядів: 1281

До уваги споживачів. Оголошення про намір
КП “Городоккомунсервіс” здійснити зміну діючих тарифів
на 2018 рік

       КП “Городоккомунсервіс” інформує про намір здійснити зміну діючих тарифів на послуги з водопостачання  та водовідведення, послуги з вивезення  та захоронення  твердих побутових відходів,  послуги з утримання будинків і  споруд  та прибудинкових територій  на  2018  рік

ПОВІДОМЛЕННЯ
про намір КП “Городоккомунсервіс” здійснити зміну діючих тарифів

послуг з водопостачання  та водовідведення, послуг з вивезення  та захоронення  твердих побутових відходів,  послуг з утримання будинків і  споруд  та прибудинкових територій  на  2018  рік
 

       На виконання наказу Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України від 30.07.2012 №390 “Про затвердження Порядку доведення до споживачів інформації про перелік житлово-комунальних послуг, структуру цін/тарифів, зміну цін/тарифів з обґрунтуванням її необхідності та про врахування відповідної позиції територіальних громад”, КП “Городоккомунсервіс” інформує про намір здійснити зміну тарифів на послуги.

     Діючі тарифи станом на 12  квітня 2018 року на житлово-комунальні послуги :

(на водопостачання та водовідведення) затверджені рішенням Виконавчого комітету Городоцької міської ради  № 3 від 27 січня 2015 року та були введенні в дію з 1 березня 2015 року;

(на вивезення та захоронення твердих  побутових відходів від населення , підприємств  та  організацій) затверджені рішенням Виконавчого комітету Городоцької міської ради  № 4  від 27  січня 2015  року  та були введені в дію з 1  березня 2015  року);

(на утримання будинків і споруд та прибудинкових територій) затверджені рішенням Виконавчого комітету Городоцької міської ради  № 177  від 28  грудня 2016  року  та були введені в дію з 01.02. 2017  року).

         Комунальне підприємство «Городоккомунсервіс» здійснило розрахунки економічно обґрунтованих тарифів на послуги з водопостачання та водовідведення :

– роз’яснення щодо причин та необхідності коригування тарифів на централізоване водопостачання та водовідведення , вивезення та захоронення твердих  побутових  відходів від населення, підприємств  та  організацій,на утримання будинків і споруд та  прибудинкових  територій КП «Городоккомунсервіс».

–  калькуляція  планово – розрахунків витрат на послуги по КП «Городоккомунсервіс»:

*водопостачання та водовідведення по КП «Городоккомунсервіс»;

* вивезення та захоронення твердих  побутових  відходів від населення, підприємств  та  організацій;

*утримання будинків і споруд та  прибудинкових  територій.

 

      Пропозиції  щодо нових  тарифів можно надати за  телефоном :

тел.. 3-21-98   або особисто в письмовій формі на протязі 14 днів з дня оприлюднення повідомлення за адресою :  вул. Шевченка,40А  м.Городок Хмельницької обл.

         Про це повідомляє адміністрація   КП «Городоккомунсервіс»

 

Роз’яснення щодо причин   та  необхідності  коригування тарифів  на тарифів на централізоване водопостачання та водовідведення , вивезення та захоронення твердих  побутових  відходів від населення, підприємств  та  організацій,на утримання будинків і споруд та  прибудинкових  територій КП «Городоккомунсервіс».

         Законами України « Про житлово- комунальні послуги, «Про ціни і ціноутворення», «Про  питну  воду  та питне водопостачання, «Про державне регулювання в сфері комунальних  послуг», постановою кабінету Міністрів України від 01.06.2011 № 869 «Про забезпечення єдиного підходу  до формування  тарифів  на житлово- комунальні  послуги»,Постанова Кабінету Міністрів України    від 26  липня 2006  р №1010 «Порядок  формування тарифів  на послуги з вивезення  побутових відходів»,Закон України « Про  внесення змін до деяких законодавчих актів України у сфері поводження з відходами», Постанова Кабінету Міністрів України  від 11  грудня 2013р. № 970 « Про затвердження Порядку  проведення перерахунку  розміру  плати  за  послуги з утримання будинків і споруд  та  прибудинкових територій» для   суб’єктів природних монополій  та суб’єктів  господарювання, що проводять  діяльність  на суміжних  ринках, передбачено встановлення економічно обґрунтованих  тарифів  на комунальні  послуги  на  рівні, що буде покривати всі витрати в собівартості цих  послуг  та інвестиційну складову.

         Відповідно   до  частини  десятої статті 31 Закону України «Про житлово-комунальні  послуги» у  разі зміни протягом строку дії цін/ тарифів обсягу окремих складових економічно обґрунтованих витрат з  причин, які не залежать від виконання/ виробника, зокрема, збільшення  або зменшення податків і зборів,мінімальної заробітної  плати, орендної плати  та амортизаційних відрахувань, підвищення або   зниження цін  паливно- енергетичні  та інші   матеріальні  ресурси, виконавці/ виробники проводять коригування  встановлених цін/  тарифів  на житлово- комунальні послуги і  подають назатвердження  до  органу, уповноваженого здійснювати  встановлення  таких цін/  тарифів.

         В  умовах  постійного зростання основних складових  тарифів,зокрема, мінімальної заробітної плати, вартості електричної енергії, паливо- енергетичних  та інших матеріальних ресурсів виникла  невідповідність діючих   тарифів фактичним витратам  для вироблення ( створення) послуг на централізоване водопостачання та водовідведення , вивезення та захоронення твердих  побутових  відходів від населення, підприємств  та  організацій,на утримання будинків і споруд та  прибудинкових  територій. Це, в свою чергу, негативно відобразилось   на  діяльності КП «Городоккомунсервіс» в стані систем  централізованого водопостачання та водовідведення , вивезення та захоронення твердих  побутових  відходів від населення, підприємств  та  організацій,утримання будинків і споруд та  прибудинкових  територій, якості надання послуг споживачам, функціонуванні галузі в цілому.

Отже  коригування тарифів на  централізоване водопостачання та водовідведення , вивезення та захоронення твердих  побутових  відходів від населення, підприємств  та  організацій, на утримання будинків і споруд та  прибудинкових  територій  до економічно  обґрунтованого рівня є необхідним заходом  для  належного функціонування підприємства, зокрема,  для здійснення розрахунків  за електроенергію, оплата податків,  та забезпечення  споживачів якісними послугами  та питною  водою.

         Згідно з вимогами чинного законодавства виконавці/ виробники здійснюють розрахунки економічно обґрунтованих витрат  на виробництво(надання) житлово- комунальних послуг і подають органам уповноваженим здійснювати встановлення  тарифів. На сьогодні згідно з вимогами Закону України «Про  державне  регулювання у сфері комунальних послуг» КП «Городоккомунсервіс»  таким  уповноваженим  органом  є виконавчий  комітет Городоцької міської  ради.

         Процес формування,  та коригування (розрахунку) тарифів  на житлово- комунальні послуги регламентовано чинною нормативно- правовою базою. Кабінетом Міністрів України  затверджено єдині  для всіх суб’єктів господарювання, що функціонують  на  ринку  житлово- комунальних послуг, порядки  формування  тарифів  на житлово- комунальні послуги, зокрема, Порядок формування тарифів на централізоване водопостачання  та водовідведення, затверджений постановою Кабінету Міністрів України від 01.06.2011 № 860.

Діючі   на цей  час   тарифи  на  послуги КП «Городоккомунсервіс» встановлені :

(на водопостачання та водовідведення) затверджені рішенням Виконавчого комітету Городоцької міської ради  № 3 від 27 січня 2015 року та були введенні в дію з 1 березня 2015 року;

(на вивезення та захоронення твердих  побутових відходів від населення , підприємств  та  організацій) затверджені рішенням Виконавчого комітету Городоцької міської ради  № 4  від 27  січня 2015  року  та були введені в дію з 1  березня 2015  року);

(на утримання будинків і споруд та прибудинкових територій) затверджені рішенням Виконавчого комітету Городоцької міської ради  № 177  від 28  грудня 2016  року  та були введені в дію з 01.02. 2017  року).

Порівняння  діючих  тарифів   на  послуги  та економічно обґрунтованих   тарифів  на 2018  рік (Таблиця 1)

Так, з часу  встановлення діючого   тарифу відбулося  зростання  основних  складових,  а саме:

Витрати на електроенергію у зв ‘язку із зростанням тарифів   на електроенергію  на 190%;

Паливно-  мастильні  матеріали на 164%;

Витрати на оплату  праці у зв’язку із зростанням мінімальної  заробітної плати335%

( мінімальна заробітна 2014р – 1218 грн., мінімальна заробітна 2018р – 3723 грн)

Відрахування на соціальне страхування 222%;

 Витрати   на податки  та  збори  218%.

Враховуючи  вищевикладене, з  метою приведення   тарифів  до економічно  обґрунтованого  рівня у зв’язку із  зростанням  тарифів  на енергоносії, у зв’язку із  зростанням  мінімальної заробітної  плати тощо, КП «Городоккомунсервіс» здійснило розрахунки економічно обґрунтованих витрат  на  централізоване водопостачання та водовідведення , вивезення та захоронення твердих  побутових  відходів від населення, підприємств  та  організацій, на утримання будинків і споруд та  прибудинкових  територій  та  подало  до виконавчого комітету Городоцької  міської  ради. КП «Городоккомунсервіс» просить  виконавчий комітет Городоцької міської   ради  затвердити коригування  тарифів.

 

Директор КП «Городоккомунсервіс»                                  Сагадін І.Л.

Головний бухгалтер                                                              Мединська Н.І.

Економіст                                                                            Якубовська Л.П.   

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Результати опитування

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь