Городоцька міська територіальна громада

Хмельницька область, Хмельницький район

Квіти для рідного міста

Дата: 23.05.2018 08:40
Кількість переглядів: 1102

     Усім відомий вислів - "Починати потрібно з себе". Усі ми хочемо жити у чистому та затишному місті чи селищі, але мало докладаємо власних сил для того, щоб зробити їх такими. Вихованці Городоцького районного центру комплексної реабілітації для осіб з інвалідністю показали на ділі - як потрібно починати з себе, долучившись до озеленення нашого міста. І невдовзі на клумбах біля підніжжя Матері Божої та Обеліску Слави зацвітуть запашні чорнобривці.

«Ідея зробити щось корисне для рідного міста виникла ще ранньою весною. В цьому нам допомогла «Гарденотерапія» - нова методика, елементи якої ми впровадили у роботі з дітьми та особами з інвалідністю нашого Центру. «Гарденотерапія»,  - спілкування з природою, сприяє підвищенню соціальної адаптації, життєвої активності наших діток та молоді з інвалідністю. Адже більшість осіб з інвалідністю, в силу свого фізичного стану, відірвані від безпосереднього спілкування зі світом живої природи. А дана методика дає можливість для самовираження і самоствердження, виявлення себе як особистості. Саме контакт з природою, її чарівним розмаїттям наповнює життя радістю. А усвідомлення власного вкладу в життя містечка дає відчуття важливості.

      Спочатку  був процес висівання насіння, постійне очікування сходів, поливання - і ось результат – розсада чорнобривців  виросла і ми готові її висадити. Скільки було радості в очах дітей, коли вони, вирощену своїми руками розсаду квітів, ще й самі висадили» - розповіла  директорка Центру Любов Казмірчук.

    Перехожі здивовано споглядали, як діти з особливими потребами висаджували саджанці квітів, а юні городоччани старанно та з гарним настроєм і любов'ю насаджували та підливали водою чорнобривці, запитуючи Любов Созонтівну, коли вони розквітнуть, щоб прийти та помилуватися своїми квітами.

    Ми закликаємо усіх дорослих та дітей міста берегти і примножувати природу, робити наше місто квітучим і прекрасним.

Вихованці центру реабілітації показали містянам як варто турбуватися про своє рідне місто.

Для кожного із нас це є гарний приклад для наслідування!

Просто подивіться на світ з любов'ю, так як це зробили наші дітки та молодь.

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

 

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Результати опитування

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь