Городоцька міська територіальна громада

Хмельницька область, Хмельницький район

6 липня – Всесвітній день поцілунку "Для здоров'я людини необхідні регулярні щонайменше 15 поцілунків щодня!"

Дата: 05.07.2018 09:30
Кількість переглядів: 1413

6 липня – Всесвітній день поцілунку

 

 
pocilunki.jpg (43.98 Kb)

Чому ми цілуємося? На це запитання існує безліч відповідей. Часто ми бачимо акторів, що цілуються на екранах телевізорів, у кіно й у рекламі. Нам розповідають про те, як і з ким цілуються наші друзі… А ще помічаємо незнайомих людей, що цілуються на вулиці. Тому й не дивно, що поцілунок сприймається як обов`язкова складова нашого життя. Для чого і кому потрібні поцілунки? Що вони означають? Чи потрібні вони лише закоханим?

Для здоров'я людини необхідні регулярні дотики близьких та щонайменше 15 поцілунків щодня! Обійми та поцілунки з коханими зміцнюють імунітет та рятують від депресії без жодної пігулки. До речі, у тих, хто часто цілується, рідше виникають проблеми з травленням, жовчним міхуром та нервовою системою. На думку англійських і німецьких психологів, цілуватися корисно для здоров`я.


Поцілунки схиляють до позитивного рішення проблем і труднощів. Ті, хто щоранку цілують свого чоловіка або дружину, живуть у середньому на п`ять років довше тих, хто цього не робить.

 

pocilunki2.jpg (251.22 Kb)

У поцілунку задіяні понад 30 м'язів, тож це гарний засіб проти зморшок, чудове тренування для м'язів та шкіри обличчя. Достатньо одного поцілунку, щоб зняти стрес і спалити 12 зайвих калорій. Ніжне торкання губ пришвидшує пульс до 150 ударів на хвилину, завдяки чому активно працюють судини, і клітини отримують більшу кількість кисню. Одне поважне дослідження показало, що чоловіки, які отримують поцілунок в щоку від своїх дружин, перш ніж відправитися на роботу, живуть на п’ять років довше, ніж ті, хто не отримує такого стимулу.

При поцілунку організми обмінюються слиною, в якій міститися необхідні антибіотики. Таким чином, взаємно зміцнюється імунітет і загальний стан.


А ще поцілунок здатний зменшувати біль: під час поцілунку виробляється ендорфін - гормон, що володіє болезаспокійливими властивостями.

 

pocilunki3.jpg (62.52 Kb)

Соціологічні дослідження в царині чуттєвих стосунків призвели до цікавих висновків. У більшості пар, де відносини переходять на рутину або наближаються до завершення, поцілунки зникають раніше, ніж секс. Виходить, що поцілунки – та невидима нитка, той місток, які пов’язують духовний світ людей. Невипадково «жриці кохання» у всіх культур не цілують своїх партнерів в губи. Значення поцілунку оспівано в мистецтві: в музиці, літературі, кінематографі.

За даними Світових рекордів Гіннеса, рекорд з найтривалішого поцілунку належить парочці закоханих з Тайланду. Вони цілувалися протягом 58 годин 35 хвилин і 58 секунд. У 1930-х роках, за стандартами Голлівуду, пари не могли поцілувати більше трьох секунд.

Всесвітній День поцілунків вперше з’явився у Великобританії в кінці XIX століття – «World Kissing Day». Офіційним міжнародним святом цей День став значно пізніше.

І звичайно ж у поцілунків є не тільки прихильники, а й противники. Серед противників цієї прекрасної можливості вираження своєї любові і ніжності знаходяться люди, які свого часу, з тих чи інших причин були позбавлені нормальної можливості для подібних відносин. Тут приходить на допомогу Всесвітній День поцілунків – для когось це час подивитися на себе з боку, щоб стати м’якшим і дозволити собі нарешті відкритися для любові і ніжності. Для когось це час для прекрасного свята теплих почуттів, адже їх на рік не так вже й багато!

Цілуйтеся на здоров’я і не соромтеся виявляти свої щирі почуття! Тож нехай вони будуть взаємними!

 

джерело: https://korali.info/svyata/6-lipnya-vsesvitnii-den-pocilunku.html


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Результати опитування

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь