Городоцька міська територіальна громада

Хмельницька область, Хмельницький район

Зроби свій внесок на розвиток громади, вимагай чек, купуючи підакцизний товар

Дата: 08.08.2018 16:03
Кількість переглядів: 812

Законом України від 28.12.2014 №71-VIII «Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законодавчих актів України щодо податкової реформи» внесено зміни до Податкового кодексу України, якими запроваджено з 1 січня 2015 року нарахування та сплату акцизного податку з роздрібної реалізації окремих груп товарів. Даний податок становить 5% від вартості товару, а платити його повинні ті суб’єкти господарювання, які реалізують підакцизні товари в роздріб. Кошти від акцизу надходять до місцевого бюджету. Цей податок стосується підакцизних товарів, що продаються в роздріб – алкоголю, пива та тютюнових виробів.

Акцизний податок, у разі роздрібної торгівлі алкоголем та тютюном, впливає на збільшення надходжень до місцевої казни. При цьому, акцизний податок з роздрібного продажу підакцизних товарів повинен відображатися у фіскальному чеку окремим рядком. Зрозуміло, якщо немає чеку – не сплачено податок, не наповнюється бюджет.

Враховуючи, що безпосердніми платниками акцизного податку в першу чергу є громадяни, які купують підакцизні товари, Городоцька громада просить проявити свою правосвідомість. Коли купуєте підакцизний товар, вимагайте, щоб вам видали чек за покупку. Не зупиняйтеся на цьому, прослідкуйте, щоб чек видали і тим, хто стоїть поруч з вами в черзі. Адже ці 5%, сплачених споживачем при купівлі підакцизних товарів у роздрібній мережі, поповнюють місцевий бюджет та в подальшому направляються на соціально-економічний розвиток громади: ремонти освітніх, медичних закладів, доріг та тротуарів, будівництво спортивних та дитячих майданчиків, надання матеріальної допоми онкохворим, яким вкрай необхідні кошти на лікування.

Просимо повідомляти міську раду про небажання окремих продавців магазинів видавати чеки на реалізований підакцизний товари.

Фото без опису

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Результати опитування

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь