Городоцька міська територіальна громада

Хмельницька область, Хмельницький район

Самчики – мистецька «родзинка» України.

Дата: 22.10.2018 16:05
Кількість переглядів: 1082

У рамках проекту «Нове життя самчиківського розпису», який було підтримано Українським культурним фондом та який реалізується завдяки партнерству мистецької ініціативи «Uamaze» і Хмельницького обласного науково-методичного центру культури і мистецтв в Самчиках Старокостянтинівського району, звідки бере свої витоки розпис, більше як тиждень  працювали над перетворенням населеного пункту на арт-село.

    Самчиківський розпис — вид українського декоративно-прикладного мистецтва. В останні роки самчиківський розпис став в Україні, без перебільшення, величезним відкриттям. Якщо донедавна Самчики більше знали за дивовижної краси палацово-парковим комплексом, то нині село завойовує все більшу популярність у поціновувачів народного мистецтва саме завдяки розписам.

    Волонтери із Києва, Хмельницької області та місцеві художники розмальовували будинки, паркани, автобусні зупинки відомим місцевим розписом «Самчиківка». На унікальний проект з Мінкультури виділили понад 400 тисяч гривень.

     У даному проекті 11 жовтня взяли участь  викладачі Городоцької дитячої худоньої школи Марчук Альона та Паламар Тетяна. Разом з іншими художниками вони розмальовували паркан вісімдесятирічної жительки  унікальним,  великим зубчастим малюнком. Паркан одразу заграв яскравими кольорами. Власниці паркану та жителям села дуже сподобалась їх робота. Відтак, сподіваються, з втіленням цього проекту їх арт-село стане ще бажанішим для відвідування туристами.

 

Фото без опису

Фото без опису

Фото без описуФото без опису

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Результати опитування

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь