Городоцька міська територіальна громада

Хмельницька область, Хмельницький район

Самчики – мистецька «родзинка» України.

Дата: 22.10.2018 16:05
Кількість переглядів: 1038

У рамках проекту «Нове життя самчиківського розпису», який було підтримано Українським культурним фондом та який реалізується завдяки партнерству мистецької ініціативи «Uamaze» і Хмельницького обласного науково-методичного центру культури і мистецтв в Самчиках Старокостянтинівського району, звідки бере свої витоки розпис, більше як тиждень  працювали над перетворенням населеного пункту на арт-село.

    Самчиківський розпис — вид українського декоративно-прикладного мистецтва. В останні роки самчиківський розпис став в Україні, без перебільшення, величезним відкриттям. Якщо донедавна Самчики більше знали за дивовижної краси палацово-парковим комплексом, то нині село завойовує все більшу популярність у поціновувачів народного мистецтва саме завдяки розписам.

    Волонтери із Києва, Хмельницької області та місцеві художники розмальовували будинки, паркани, автобусні зупинки відомим місцевим розписом «Самчиківка». На унікальний проект з Мінкультури виділили понад 400 тисяч гривень.

     У даному проекті 11 жовтня взяли участь  викладачі Городоцької дитячої худоньої школи Марчук Альона та Паламар Тетяна. Разом з іншими художниками вони розмальовували паркан вісімдесятирічної жительки  унікальним,  великим зубчастим малюнком. Паркан одразу заграв яскравими кольорами. Власниці паркану та жителям села дуже сподобалась їх робота. Відтак, сподіваються, з втіленням цього проекту їх арт-село стане ще бажанішим для відвідування туристами.

 

Фото без опису

Фото без опису

Фото без описуФото без опису

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Результати опитування

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь