Городоцька міська територіальна громада

Хмельницька область, Хмельницький район

Централізований збір та транспортування твердих побутових відходів забезпечує комунальне підприємство

Дата: 16.11.2018 11:07
Кількість переглядів: 906

Городоцькою міською  радою спільно з комунальним підприємством «Городоккомунсервіс» в останні роки прикладено чимало зусиль для надання якісних послуг у сфері поводження з твердими побутовими відходами. За останні два роки на території міста облаштовано 12 контейнерних майданчиків, змонтовано огорожі для запобігання розвіюванню дрібних фракцій відходів, встановлено контейнери для збору ПЕТ пляшок. Централізований збір та транспортування твердих побутових відходів  забезпечує комунальне підприємство. Спеціалізований транспорт підприємства згідно затвердженого графіка вчасно проводить збір твердих побутових відходів як від багатоповерхівок, так і від домогосподарств приватного сектору.

Але неодноразово ми спостерігаємо таку картину біля оновлених майданчиків: купа будівельного  сміття, гілля дерев, опале листя. Якщо уважно прочитати договір, заключений комунальним підприємством із абонентами, то у ньому зазначено, що підприємство надає послуги з вивезення твердих побутових відходів. Різного роду гілля, листя, трава,  будівельні матеріали не являються твердими побутовими  відходами. Однак  люди, не зважаючи на це свідомо їх викидають біля контейнерів. Також  наголошуємо, що відповідно до затвердженого тарифу про надання послуг з вивезення та захоронення твердих побутових відходів, у вартість тарифу не входить  надання послуг по вивозу будівельних матеріалів, гілля з дерев, опалого листя.

Звертаємо увагу жителів приватних домогосподарств, що  ефективніше та раціональніше використовувати такого роду сміття, як гілля та опале листя для компостування. Спосіб утилізації органічних відходів через компостування дає не лише можливість отримати цінне біологічне добриво,а й спосіб природньої утилізації садових та городніх відходів. Якщо скласти до купи скошену траву, листя та інші органічні відходи, залишивши все це на деякий час у спеціально відведеному місці, то в результаті все це перепріє та претвориться на якісний компост, який стане чудовим добривом для будь-яких типів грунту.

Якщо ж у громадян виникне необхідність вивозу будь-яких відходів, які не є побутовими, можна замовити надання послуг по вивозу за відповідну плату за тел.3-11-21, або безпосередньо на підприємстві КП «Городоккомунсервіс» за адресою вул.Шевченка, 40а.

Відділ містобудування, архітектури та

житлово- комунального  господарства

Городоцької міської ради

 

Фото без опису

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Результати опитування

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь