Городоцька міська територіальна громада

Хмельницька область, Хмельницький район

Впровадженно роздільне сортування твердих побутових відходів

Дата: 16.11.2018 11:26
Кількість переглядів: 931

Відповідно до  Закону України «Про відходи» у 2018 році на території м.Городок   впроваджено роздільне  сортування  твердих побутових відходів.          На даному етапі  розпочато сортування ПЕТ-пляшок, адже саме пластик сьогодні приносить  найбільше  проблем навколишньому  середовищу- він довго розкладається  (до 200 років), небезпечний при горінні,  шкодить флорі і фауні, та  водночас пластик є цінним вторинним ресурсом.

На протязі поточного року працівниками комунального підприємства на всіх контейнерних майданчиках міста встановлено додаткові сітчасті контейнери  для збору  ПЕТ-пляшок. Слід зазначити, що городоччани відповідально віднеслись до роздільного збору ПЕТ-пляшок, тому в   поточному році вдалось зібрати значну кількість пластику. 

Городоцька міська рада опрацювала усі цінові пропозиції щодо можливостей здачі пластику на території України. За попередніми розрахунками прийнятним варіантом визначено здавати сировину в м. Хмельницький «Науково-виробничому підприємству «Дельта»».

20 жовтня відбулася зустріч представників вищезгаданого підприємства із адміністрацією КП «Городоккомунсервіс» та працівниками відділу містобудування, архітектури та житлово-комунального господарства Городоцької міської ради. В ході зустрічі досягнуто домовленості про співпрацю. Як зазначили представники підприємства, оглянувши об’єми зібраного пластику, слід уже розпочинати роботи по сортуванню та пресуванню сировини з послідуючим транспортуванням до пунктів прийому. На сьогоднішній день 1кг білої пляшки коштує 8,50 грн., коричневої- 6,50 грн., зеленої- 6,50 грн., голубої-7,50 гривень. Дана вартість включає транспортні витрати  по доставці сировини. Роботи по пресуванню ПЕТ-пляшок заплановано розпочати у наступному тижні.

На черзі впровадження роздільного збирання скла та паперу.

Звертаємось до жителів міста з проханням викидати у сітчасті контейнери  тільки пластикові пляшки та інші відходи пластику, оскільки це значно полегшить роботу працівників по благоустрою, які обслуговують контейнерні майданчики.

Також, користуючись нагодою Городоцька міська рада дякує городоччанам, які з усією відповідальністю віднеслись до сортування пластику, оскільки лише з Вашою допомогою ми зменшуємо навантаження на діючий полігон твердих побутових відходів, мінімізуюмо шкідливий вплив на екологію, а відтак-будемо здоровішими.

Відділ містобудування, архітектури та

житлово- комунального  господарства

Городоцької міської ради

 

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Результати опитування

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь