Городоцька міська територіальна громада

Хмельницька область, Хмельницький район

Городоцька ОТГ «взяла на озброєння» сервіси фіскальної служби

Дата: 12.02.2019 11:08
Кількість переглядів: 737

     У Городоцькій об’єднаній територіальній громаді відбулась робоча нарада з підведення підсумків впровадження реформи децентралізації та визначення перспектив розвитку району на 2019 - 2021 роки. На зустрічі з активом ОТГ з пропозиціями та зауваженнями щодо реалізації податкових резервів у місцевих бюджетах виступила начальник Городоцької ДПІ Волочиського управління ГУ ДФС в області Наталія Хорошева.
     Керівник податкової інспекції звернула увагу присутніх на внесені зміни до Податкового кодексу України, які набули чинності з 01 січня 2019 року та стосуються земельного податку, зокрема, в частині оподаткування лісових земель. Також посадовець ознайомила учасників наради із змінами, які відбулись в справлянні туристичного збору.
     Очільник фіскального органу акцентувала увагу учасників зібрання на участі у такому важливому заході, як декларування доходів громадянами, отриманих у 2018 році. Зокрема, доведено до їх відома учасників види доходів, які підлягають декларуванню та оподаткуванню, способи подання декларацій та терміни сплати задекларованих податкових зобов’язань. Окремо акцентовано на необхідності декларування доходів від продажу власної сільськогосподарської продукції, з врахуванням особливостей, визначених Податковим кодексом України.
     Йшла мова також про новації електронного сервісу ДФС України «Електронний кабінет», який передбачає часткове автоматичне заповнення декларації на підставі облікових даних платника, відомостей щодо нарахованих (виплачених) доходів, наявних в Державному реєстрі фізичних осіб – платників податків та відомостей щодо об’єктів нерухомого (рухомого) майна.
     «Важливо проводити подібні робочі зустрічі з представниками громад, адже вони дозволяють об’єднати спільні зусилля, та в тісному симбіозі організувати роботу по своєчасній сплаті майнових податків до бюджетів територіальних громад. Зрозуміло, що особлива роль тут відводиться керівникам об’єднаних територіальних громад та активу ОТГ, які є основоположниками сталого, стратегічного розвитку їх територій. У свою чергу ми надаємо необхідні сервісні та консультаційні послуги, аби створювати сприятливе правове поле для бізнесу. І головне, що все більше членів ОТГ стають користувачами сервісів ДФС» - підсумувала результати зустрічі керівник податкової інспекції Наталія Хорошева.

                                                                         Джерело: Територіальні органи ДФС у Хмельницькій області

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Результати опитування

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь