Городоцька міська територіальна громада

Хмельницька область, Хмельницький район

Звернення міського голови В.Підлісного до депутатського корпусу Городоцької міської ради

Дата: 12.02.2019 15:58
Кількість переглядів: 2426

Шановні  депутати!

У жовтні  2017 року ми були обрані жителями Городоцької громади. Ви усі є фахівцями своєї справи, частина з вас має великий досвід роботи в органах місцевого самоврядування, є також такі, які вперше були обрані депутатами. Але усі ми отримали довіру  людей на  виборах і наш обов’язок виявити їм свою повагу і навзаєм потурбуватися про їхній добробут.

Розумію, що ви прийшли в стіни міської ради під прапорами різних політичних сил, але всі ми, незалежно від політики, я сподіваюся, дбаємо про одне – щоб громада  була сильною, а рівень життя мешканців Городоцької об’єднаної територіальної громади високим.

Я завжди намагався  бути відкритим та  відвертим, чесним до  кожного жителя громади, до кожного депутата, члена виконавчого комітету Городоцької ОТГ. Мої двері завжди відкриті  для  всіх.

Моя мета: разом  із депутатським корпусом  та  виконавчим  комітетом, працівниками міської ради – зробити роботу міської влади прозорою, відкритою та зрозумілою для кожного жителя громади.

Але, на жаль, склалася  ситуація, коли деякі депутати, прикриваючись своїми повноваженнями, замість того, щоб представляти та захищати інтереси своїх виборців, лобіюють особисті інтереси та інтереси своїх родичів. Відповідно до Закону  України «Про статус депутатів місцевих рад» підставою  для  відкликання депутата може  бути використання депутатського  мандата в особистих та корисливих цілях.

Перейду  до самого головного та проблемного  питання, яке найбільше збентежило мене, як міського голову. Серед усіх заяв, які  були подані  на розгляд в  міську  раду щодо надання дозволу на  виготовлення  проекту  землеустрою щодо відведення земельної ділянки для ОСГ, депутати Городоцької міської ради замість того, щоб роз’яснити  своїм  виборцям про можливість отримання  земельної ділянки, використавши свої повноваження та можливості в особистих цілях, самі написали заяви на отримання  земельних ділянок. Депутати міської ради, працівники апарату виконавчого комітету  міської ради, керівники підвідомчих установ Городоцької міської ради,  члени виконавчого комітету – старости, і це далеко  не  повний  аналіз. Так, згідно із статтею 121 Земельного кодексу України кожен громадянин України має право на безоплатне отримання земельної ділянки із земель державної або комунальної власності, Закон України тут не порушено, але моральні принципи та людську довіру ми можемо втратити назавжди.

   7 лютого 2019 року, перебуваючи на територіях старостинських округів Городоцької об’єднаної територіальної громади, звітуючи перед мешканцями громади про проведену роботу за 2018  рік та інформуючи про Перспективний план розвитку громади, в кожному населеному пункті мені задавали запитання: чому сільські  жителі  не були повідомлені про можливість надання земельних ділянок для  ведення  ОСГ; чому депутати та старости не повідомили жителів громад, а в першу чергу, понаписували заяви  від себе особисто та своїх родичів; чому  не  внесені в списки всі пільгові категорії, яким першочергово є можливість надання земельних ділянок для  ведення  ОСГ; чому  саме сільські  жителі, які народились на цій  землі і працювали на  ній не мають повного першочергового права отримати земельну ділянку?

   Виходячи, з вище викладеного, я як міський голова пропоную:

1. Внести зміни у  рішення сесії  від 22.12.2018 року № 44 «Про порядок та  черговість розгляду клопотань (заяв) про надання  дозволу на  розробку  проекту  землеустрою щодо виділення земельних ділянок для  ведення особистого селянського господарства за межами населених пунктів, орієнтовною площею до 2 гектарів» та  п.2.1.5., викласти в новій редакції: дітям – сиротам, дітям що перебувають під опікою, волонтерам, які надають допомогу військовослужбовцям АТО, працівникам соціальної  сфери та громадянам, які проживають в сільських населених пунктах, іншим  незахищеним  верствам населення.

Із правдивою пошаною сподіваюся на ваше розуміння та плідну співпрацю! Переконаний, що жителі Городоцької об’єднаної територіальної громади це оцінять, а рівень довіри після цього стане ще більшим!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Результати опитування

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь