Городоцька міська територіальна громада

Хмельницька область, Хмельницький район

Яблуко, груша, малина. Садівництво – інструмент розвитку Городоцької громади.

Дата: 27.02.2019 08:50
Кількість переглядів: 956

25 лютого у приміщенні Городоцької міської ради відбулася робоча зустріч присвячена темі розвитку садівництва, пошуку нових моделей господарювання. У зустрічі взяли участь підприємці, аграрії, керівники фермерських господарств, представники сільськогосподарського обслуговуючого кооперативу Городоччини, волонтер Корпусу Миру, а також представники бізнесу Чернівецької області та працівники Городоцької міської ради.

Під час зустрічі обговорили питання ціноутворення, стандартизації та якості, питання збору, сортування та зберігання продукції, можливість вирощування органічного продукту, а також поспілкувалися про канали реалізації продукції (ризики, втрати та доходи). Розглянули питання експорту продукції. Що потрібно для розвитку садівництва - хороша якість врожаю та гарна ціна продажу.

Покращення якості процесу культивування,збору та зберігання продукції (яблука, малини) та й переробка, з метою отримання прибутку за рахунок доданої вартості потребує якісного сертифікованого обладнання, придбати яке не легко одиноким фермерським господарствам. Вихід один – об’єднання у кооперацію чи кластер, з метою захисту власних інтересів, поділу витрат на розвиток, побудови впізнаваного бренду регіону та розвиток каналів збуту.  

Саме тому частина зустрічі була присвячена питанню створення агропромислового кластеру у Городоцькій громаді та його подальшого розширення на інші райони та сусідні області.

Перші результати спільної роботи будуть представлені на ІІІ Міжнародному  економічному форумі «Інвестиційні можливості Хмельниччини», якій відбудеться 14-15 березня 2019 року у м.Хмельницький.

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Результати опитування

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь