Городоцька міська територіальна громада

Хмельницька область, Хмельницький район

Перехід на літній час 2019: коли переводять годинники в Україні

Дата: 29.03.2019 14:19
Кількість переглядів: 650

Незабаром відбудеться перехід на літній час. Перевести стрілки на одну годину вперед в Україні потрібно в останню неділю березня. Отже, в 2019 році не забудьте перейти на літній час у ніч з 30 на 31 березня о 3 годині ранку. А це означає, що спати ми будемо на годину менше. 

Перехід пройде по всій країні. На літній час разом з Україною перейдуть понад 70 країн світу Європи. Виняток становлять Ісландія, Росія і Білорусь.

До речі, вперше переводити годинник запропонували в 1784 році. Це зробив посол США у Франції Бенджамін Франклін. Рішення було ухвалено з метою економії свічок. Винахід переходу саме на літній час приписують англійцю Вільяму Віллетту.

В Україні годинник переводять з 1981 року. Фахівці дали рекомендації, як пережити перехід на літній час.

Переведення стрілок завжди супроводжується зміною ритму життя, а отже додатковим стресом. Експерти радять починати адаптуватися хоча б за тиждень до переведення годинників. Відомо, що різка зміна режиму погано впливає на організм людини. Тому в перші дні після переведення стрілок годинника ви можете відчути втому, підвищення тиску і головний біль.

При переході на літній час у 2019 році також можливе зниження імунітету і порушення сну. В такі дні науковці рекомендують більше відпочивати, щоб ваш фізичний і психологічний стан повністю адаптувався до різких змін.

Дотримуючись порад нижче, дискомфорт від переведення годинників на літній час у 2019 році буде мінімальним: Лягайте спати на 15 хвилин раніше, ніж ви звикли. Перед сном обов'язково провітрюйте кімнату. Приймайте контрастний душ. Слідкуйте за своїм харчуванням: вживайте тільки здорову та корисну їжу. Вечеряйте легкими продуктами. Їжте не пізніше ніж за дві години перед сном. Постарайтеся зменшити стрес і уникайте навантажень. Частіше гуляйте на свіжому повітрі в компанії людей, які піднімуть вам настрій.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Результати опитування

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь