Городоцька міська територіальна громада

Хмельницька область, Хмельницький район

Кластерна модель розвитку садівництва. Фруктово-яблучний кластер Городоччини.

Дата: 11.04.2019 08:03
Кількість переглядів: 759

10 квітня у приміщенні міської ради відбулася презентація сучасних моделей розвитку садівництва та способів аналізу території. Учасники зустрічі: представники міської ради на чолі з міським головою Підлісним Василем Васильовичем, представник Корпусу Миру в Україні, місцевий бізнес у напрямку садівництва, місцеві ЗМІ та експерти з Агенції сталого розвитку «Астар» м.Хмельницький.

Кластерна форма організації добре зарекомендувала себе у багатьох країнах світу і сьогодні починає розвиватися в Україні. Кластер — це об’єднання активних та зацікавлених структур у певній галузі для підвищення конкурентоспроможності продукції, збільшення прибутковості, мінімізації ризиків у розвитку галузі загалом.

Роботу над створенням Фруктово-ягідного кластеру Городдочини розпочали у січні цього року. Сьогодні потенційними учасниками кластеру є активні представники бізнесу Городоцької громади, які готові відкрити для себе нові можливості виходу на ринок та розвитку бізнесу. До їх складу входять: ТДВ "Городоцьке", ФГ "Сам+", ФГ "Оазис", СФГ "Яблуневий Сад", ФГ «Бедрихів».

Директор Агенції сталого розвитку «Астар» Олег Демчук презентував досвід інших країн у напрямку створення кластерів, а також описав модель залучення фінансових ресурсів на розвиток кластеру та господарств.

Створення кластеру – це не легка робота, але перші кроки зроблено. Тепер результат залежить від ефективності нашої праці. Успіху нам!

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Результати опитування

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь