Городоцька міська територіальна громада

Хмельницька область, Хмельницький район

Захист птахів:вирішення питань забруднення пластиком!

Дата: 20.05.2019 13:34
Кількість переглядів: 605

     Щороку  з метою підвищення обізнаності з питань, що стосуються мігруючих птахів, а саме для вжиття заходів з їх збереження, міжнародна спільнота відзначає Всесвітній день мігруючих птахів. З 2018 року Всесвітній день мігруючих птахів відзначають двічі на рік, у другу суботу травня та жовтня, і крім того, протягом року, коли мігруючі птахи перебувають у певній місцевості. Всесвітній день мігруючих птахів у 2019 році припадає на  11 травня та 12 жовтня.

     Тема цьогорічного Всесвітнього дня мігруючих птахів: «Захист птахів: вирішення питань забруднення пластиком!». Основною метою є привернення уваги до негативного впливу забруднення пластиком для мігруючих птахів та їх середовищ існування.

     Пластик є одним з найбільш широко використовуваних матеріалів у світі який використовується для основної мети лише на мить у порівнянні з його життєвим циклом від 20 до 500 років. Він не просто розчиняється а розчинившись на дрібні частинки водою, сонячним світлом і вітром призводить до летальних випадків проковтування і заплутування.

     Кількість птахів, що гинуть від впливу пластмаси, щорічно, становить 1 мільйон і зростає. Кількість птахів, що знайшли в організмі пластик в період 1960-1980років зросла з 5% до 80%.

     Оскільки птахи відіграють важливу роль у природі та житті людини, просимо обмежити використання пластику, замінивши його на екологічно чистий матеріал, не залишати пластик на берегах річок та озер. Частина птахів щороку мігрує з далекої півночі на далекий південь і повертається назад. Завдяки діяльності мігруючих птахів підтримується баланс екосистеми в цілому.

     Всесвітній день міграційних птахів 2019року- це унікальний шанс об’єднати зусилля для вирішення серйозної проблеми пластикового забруднення та підкреслити його негативний вплив на мігруючих птахів. Давайте об’єднаємо наші голоси для вирішення цієї екологічної турботи!

Фото без опису

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Результати опитування

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь