Городоцька міська територіальна громада

Хмельницька область, Хмельницький район

До уваги землевласників, землекористувачів територій та об’єктів природно-заповідного фонду

Дата: 27.05.2019 13:40
Кількість переглядів: 663

На сьогодні однією з найактуальніших екологічних проблем є вирішення питання поводження з пестицидами та агрохімікатами в Україні.

Статтею 12 Закону України «Про пестициди та агрохімікати» встановлено, що при їх застосуванні здійснюється комплекс заходів відповідно до регламентів, встановлених для певної грунтово-кліматичної зони, з урахуванням попереднього агрохімічного обстеження грунтів, даних агрохімічного паспорта земельної ділянки (поля) і стану посівів, діагностики мінерального живлення рослин, прогнозу розвитку шкідників і хвороб.

Застосування пестицидів і агрохімікатів на землях природоохоронного, оздоровчого, рекреаційного та історико-культурного призначення здійснюється відповідно до законодавства, а саме, на землях природно-заповідного фонду та іншого природоохоронного або історико-культурного призначення забороняється будь-яка діяльність, яка негативно впливає або може негативно впливати на стан природних та історико-культурних комплексів та об’єктів чи перешкоджає їх використанню за цільовим призначенням, тобто використання і зберігання на території заповідних об’єктів отрутохімікатів, пестицидів та агрохімікатів забороняється.

На даний час існує нагальна потреба здійснення належного контролю за дотриманням суб’єктами господарювання регламентів застосування пестицидів та агрохімікатів, норм їх внесення під час застосування, а також використання препаратів, які включені до Державною реєстру пестицидів і агрохімікатів. дозволених до використання в Україні.

У зв'язку з цим та з метою недопущення втрат біологічного та ландшафтного різноманіття виконавчий комітет Городоцької міської ради наголошує на необхідності дотримання .заповідного режиму територій та об’єктів природно-заповідного фонду, зокрема в частині заборони використання і зберігання пестицидів та агрохімікатів на території заповідних об’єктів.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Результати опитування

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь