Городоцька міська територіальна громада

Хмельницька область, Хмельницький район

Храмове свято

Дата: 25.06.2019 16:52
Кількість переглядів: 1745

Сьогодні в Городоцькому храмі преподобного Онуфрія Великого відбулось святкове Богослужіння, яке провів нас­то­я­тель цього хра­му  про­то­і­є­рей Олек­сій До­бош. На храмовому святі були присутні парафіяни церковної громади, священники Городоцького благочиння та Кам’янець–Подільської єпархії УПЦ, народний депутат України Олександр Герега, керівник Городоцької районної організації політичної партії «За конкретні справи» Вадим Якубовський, міський голова Василь Підлісний, депутати Городоцької районної ради та Городоцької міської ради.  

Парафіяни, священики, численні гості молилися за здоров'я живих, за упокій померлих, за мир в Україні і за те, щоб Господь благословив усіх.

Про життя преподобного Онуфрія свідчить розповідь монаха Пафнутія, який відвідав святого, коли той уже прожив самітником 60 років у пустелі. Волосся та борода святого були білими, як сніг, і звисали до самої землі, постать – наче оповита сяйвом. У те, що Онуфрій розказав монаху, було важко повірити. Борода преподобного виросла до колін за один день, щоб покрити його наготу, коли зотліли залишки одягу. Харчувався він спочатку овочами, потім Ангел Божий почав йому носити хліб. До того ж завдяки Божому провидінню біля келії святого виросла пальма, на якій завжди було багато фініків, а поруч стало бити джерело. Щосуботи Ангел приносив Онуфрію причастя. На наступний день після того, як Пафнутію стали відомі подробиці життя святого, останній віддав Богові дух. У той момент небесне сяйво покрило тіло старця і почувся спів ангельського хору. Похоронивши тіло Онуфрія, Пафнутій повернувся у свій монастир і розказав іншим про чудесне життя великого старця.

Святий Онуфрій допомагає подорожнім та молодим бездітним парам, які через заступництво святого вимолюють у Бога народження дітей.

Святкова служба завершилась Хресною ходою навколо храму, яку очолив народний депутат України Олександр Герега.

Для усіх присутніх на святі прозвучало «Многая літа» у виконанні церковного хору.

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Результати опитування

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь