Городоцька міська територіальна громада

Хмельницька область, Хмельницький район

Відпочинок на "УРА"!!!

Дата: 26.07.2019 15:16
Кількість переглядів: 920

Ось і закінчилась спільна подорож дітей з м.Городок та м.Попасна Луганської області до Польщі, де вони перебували на відпочинку в наметовому таборі в селищі Лонкі разом з польськими дітьми з скаутського руху.

Діти не тільки оздоровлювались, але й відчували себе маленькими туристами, адже мали змогу відвідати місто побратим Городка – Сохачев, столицю Польщі – Варшаву, найбільше портове місто – Гданськ, місто Устка, відвідали багато пам'ятних і старовинних місць, середньовічні замки та різноманітні музеї. Мали можливість відчути багато нових емоцій, познайомитися з новими друзями. Гарно, весело, цікаво, різноманітно та з користю провели свій час.

Ось, що говорить про цю поїздку Анатолій Береславський, який супроводжував групу дітей з Луганщини:

«Ось і завершилася наша подорож до Польщі і відпочинок в наметовому таборі в селищі Лонкі разом з польськими дітьми з скаутського руху "ХАРЦЕРИ". Хочеться подякувати усім організаторам нашої мандрівки з української і польської сторони. Завдяки їм наші діти змогли відвідати такі прекрасні міста, як українське місто Городок, що на Хмельниччині, доречі там недавно пройшов Чемпіонат України з важкої атлетики, в якому приймали участь і наші славетні Попаснянські спортсмени, побували на екскурсіях в польських містах Соха?чев, (пол. Sochaczew), де відвідали музей-дім Фридерика Шопена в Желязовій Волі коло Сохачева, до складу якого входять флігель і семигектарний ландшафтний парк над річкою Утрата, побували в найбільшому у Європі музеї вузькоколійних поїздів. Вагони, запряжені кіньми і легкові автомобілі на рейках, паровози, дрезини, вагони - все те, чим пересувались по Польщі в минулому і позаминулому століттях.

Піднялися на пагорб на правобережжі річки Бзура до руїн замку Князів Мазовецьких, найціннішого архітектурного пам'ятника Сохачева XIVстоліття, багато гуляли містом, їли смачне морозиво. Були на офіційному прийомі в мерії міста Sochaczew, де кожен отримав від них подарунки  і бурмістра Piotra Osiecki.

Потім була Варшава - це справжня європейська столиця. Більшість історичних пам’яток Варшави розташовані вздовж так званого Королівського тракту, який починається в Старому місті і закінчується в Королівських Лазєнках і Бельведерському Палаці. Центром Старого Міста є Площа Ринок з пам’ятником Сирени (символ Варшави). Відвідали музей «Світ ілюзії», в якому кожен зміз знайти більше сотні всіляких розваг. На кінець дня обід в (McDonald's) Макдональдсі і поїздка до Національного стадіону у Варшаві імені Казімежа Гурського (пол. Stadion Narodowy w Warszawie im. Kazimierza Górskiego), який під час Євро-2012 став місцем проведення 5 матчів.

Далі була екскурсія до міста Устка, що в північній Польщі, у гирлі річки Слупя, на Балтійському морі. Це портове і курортне місто, де на Балтійському узбережжі знаходиться один з цікавих історично-військових об'єктів Другої Святової Війни - Бункери Блюхера (Bunkry Bluchera w Ustce), гуляли по набережній і навіть мали можливість скупатись в Балтійському морі. Ну і звичайно мабуть найбільше сподобалась екскурсія до міста Гданськ - найбільшого портового міста Польщі на Балтійському морі. Тут мали змогу побувати на півострові Вестерплатте, який 1 вересня 1939 року був обстріляний німецьким броненосцем «Шлезвиг-Гольштейн», що ознаменувало початок Другої світової війни. І на останок прогулянка на кораблі по річці Мотлава до старого Гданська неймовірно гарного й цікавого міста. У ньому побачили найбільший цегляний собор у світі, найточніший годинник на планеті, найбільший кахельний п’єц у Європі, реліктові інклюзи у бурштині, і це ще не всі пам’ятки міста. Тут народились фізик Даніель Фаренгейт, філософ Артур Шопенгауер, письменник Ґюнтер Грасс.
 

Ну і насамперед, про відпочинок за правилами і традиціями польських скаутів - пластунів ХАРЦЕРІВ, сильно згуртував і здружив українських і польських дітей, ми разом незнаючи мови змогли не тільки спілкуватися, а й приймати участь у творчих, спортивних змагань і навіть поставили невеличку театральну виставу на польській мові, з якою виступили перед мером міста Сохачев і делегацією представників Союзу польських харцерів Sylwester Kaczmarek, комендантом харцерського руху міста Сохачів Кшиштофом Васілєвским (СПХ; Zwiazek harcerstwa Polskiego), а ще ходили під вітрилами на яхті, веслували на каяках, брали участь у конкурсах плакатів національної кухні, "караоке батлі", змаганнях з волейболі, брейн ринзі (теж на польській мові) і багатьох інших заходах. Смакували смачною їжею (п'ятиразове харчування) і "запалювали вогні" на дискотеці. Отримали море позитиву, знайшли нових друзів і СУПЕРСЬКО ВІДПОЧИЛИ!!!


        ЩИРОСЕРДНА ВДЯЧНІСТЬ І ВЕЛИЧЕЗНА ДЯКА меру міста Городок Василю Васильовичу Підлісному, волонтерам Хмельниччини Анатолію Ференсу, Володимиру Ткачуку, Руслану Задорожному, батькам і вчителям, директору Городоцького ліцею №1 Світлані Станиці, начальнику відділу культури, національностей, релігій та туризму міської ради Олегу Федорову і  членам виконавчого комітету Городоцької міської ради та усім причетним до організації відпочинку дітей.
        Також, особлива подяка друзям - колегам: Андрію Вірику, Максиму Небесному та польським друзям-харцерам! Wdzi?czny polskim przyjacio?om».

         Ось з такими враженнями повернулись діти з відпочинку!!!

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Результати опитування

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь