Городоцька міська територіальна громада

Хмельницька область, Хмельницький район

Відпочинок на "УРА"!!!

Дата: 26.07.2019 15:16
Кількість переглядів: 889

Ось і закінчилась спільна подорож дітей з м.Городок та м.Попасна Луганської області до Польщі, де вони перебували на відпочинку в наметовому таборі в селищі Лонкі разом з польськими дітьми з скаутського руху.

Діти не тільки оздоровлювались, але й відчували себе маленькими туристами, адже мали змогу відвідати місто побратим Городка – Сохачев, столицю Польщі – Варшаву, найбільше портове місто – Гданськ, місто Устка, відвідали багато пам'ятних і старовинних місць, середньовічні замки та різноманітні музеї. Мали можливість відчути багато нових емоцій, познайомитися з новими друзями. Гарно, весело, цікаво, різноманітно та з користю провели свій час.

Ось, що говорить про цю поїздку Анатолій Береславський, який супроводжував групу дітей з Луганщини:

«Ось і завершилася наша подорож до Польщі і відпочинок в наметовому таборі в селищі Лонкі разом з польськими дітьми з скаутського руху "ХАРЦЕРИ". Хочеться подякувати усім організаторам нашої мандрівки з української і польської сторони. Завдяки їм наші діти змогли відвідати такі прекрасні міста, як українське місто Городок, що на Хмельниччині, доречі там недавно пройшов Чемпіонат України з важкої атлетики, в якому приймали участь і наші славетні Попаснянські спортсмени, побували на екскурсіях в польських містах Соха?чев, (пол. Sochaczew), де відвідали музей-дім Фридерика Шопена в Желязовій Волі коло Сохачева, до складу якого входять флігель і семигектарний ландшафтний парк над річкою Утрата, побували в найбільшому у Європі музеї вузькоколійних поїздів. Вагони, запряжені кіньми і легкові автомобілі на рейках, паровози, дрезини, вагони - все те, чим пересувались по Польщі в минулому і позаминулому століттях.

Піднялися на пагорб на правобережжі річки Бзура до руїн замку Князів Мазовецьких, найціннішого архітектурного пам'ятника Сохачева XIVстоліття, багато гуляли містом, їли смачне морозиво. Були на офіційному прийомі в мерії міста Sochaczew, де кожен отримав від них подарунки  і бурмістра Piotra Osiecki.

Потім була Варшава - це справжня європейська столиця. Більшість історичних пам’яток Варшави розташовані вздовж так званого Королівського тракту, який починається в Старому місті і закінчується в Королівських Лазєнках і Бельведерському Палаці. Центром Старого Міста є Площа Ринок з пам’ятником Сирени (символ Варшави). Відвідали музей «Світ ілюзії», в якому кожен зміз знайти більше сотні всіляких розваг. На кінець дня обід в (McDonald's) Макдональдсі і поїздка до Національного стадіону у Варшаві імені Казімежа Гурського (пол. Stadion Narodowy w Warszawie im. Kazimierza Górskiego), який під час Євро-2012 став місцем проведення 5 матчів.

Далі була екскурсія до міста Устка, що в північній Польщі, у гирлі річки Слупя, на Балтійському морі. Це портове і курортне місто, де на Балтійському узбережжі знаходиться один з цікавих історично-військових об'єктів Другої Святової Війни - Бункери Блюхера (Bunkry Bluchera w Ustce), гуляли по набережній і навіть мали можливість скупатись в Балтійському морі. Ну і звичайно мабуть найбільше сподобалась екскурсія до міста Гданськ - найбільшого портового міста Польщі на Балтійському морі. Тут мали змогу побувати на півострові Вестерплатте, який 1 вересня 1939 року був обстріляний німецьким броненосцем «Шлезвиг-Гольштейн», що ознаменувало початок Другої світової війни. І на останок прогулянка на кораблі по річці Мотлава до старого Гданська неймовірно гарного й цікавого міста. У ньому побачили найбільший цегляний собор у світі, найточніший годинник на планеті, найбільший кахельний п’єц у Європі, реліктові інклюзи у бурштині, і це ще не всі пам’ятки міста. Тут народились фізик Даніель Фаренгейт, філософ Артур Шопенгауер, письменник Ґюнтер Грасс.
 

Ну і насамперед, про відпочинок за правилами і традиціями польських скаутів - пластунів ХАРЦЕРІВ, сильно згуртував і здружив українських і польських дітей, ми разом незнаючи мови змогли не тільки спілкуватися, а й приймати участь у творчих, спортивних змагань і навіть поставили невеличку театральну виставу на польській мові, з якою виступили перед мером міста Сохачев і делегацією представників Союзу польських харцерів Sylwester Kaczmarek, комендантом харцерського руху міста Сохачів Кшиштофом Васілєвским (СПХ; Zwiazek harcerstwa Polskiego), а ще ходили під вітрилами на яхті, веслували на каяках, брали участь у конкурсах плакатів національної кухні, "караоке батлі", змаганнях з волейболі, брейн ринзі (теж на польській мові) і багатьох інших заходах. Смакували смачною їжею (п'ятиразове харчування) і "запалювали вогні" на дискотеці. Отримали море позитиву, знайшли нових друзів і СУПЕРСЬКО ВІДПОЧИЛИ!!!


        ЩИРОСЕРДНА ВДЯЧНІСТЬ І ВЕЛИЧЕЗНА ДЯКА меру міста Городок Василю Васильовичу Підлісному, волонтерам Хмельниччини Анатолію Ференсу, Володимиру Ткачуку, Руслану Задорожному, батькам і вчителям, директору Городоцького ліцею №1 Світлані Станиці, начальнику відділу культури, національностей, релігій та туризму міської ради Олегу Федорову і  членам виконавчого комітету Городоцької міської ради та усім причетним до організації відпочинку дітей.
        Також, особлива подяка друзям - колегам: Андрію Вірику, Максиму Небесному та польським друзям-харцерам! Wdzi?czny polskim przyjacio?om».

         Ось з такими враженнями повернулись діти з відпочинку!!!

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Результати опитування

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь