Городоцька міська територіальна громада

Хмельницька область, Хмельницький район

Споживачу! Зупинись і задумайся!

Дата: 26.07.2019 15:30
Кількість переглядів: 595

 Є таке прислів’я: «Повтореннямати навчання». На нашу думку не буде зайвим нагадати про проблему стихійної торгівлі харчовою продукцією на вулицях нашого міста і в деяких сільських населених пунктах.

Скільки б ми про це не говорили-писали – проблема залишається. Споживач, який звик швиденько скупитися, вже «прикормлений». Нікому навіть на думку не спадає запитати у продавців хоч якесь підтвердження безпечності харчових продуктів. Сьогодніце загальнолюдська проблема. І вона може бути вирішена, якщо ми почнемо себе поважати, якщо ми почнемо поважати своїх дітей, онуків, - саме для них, в більшості випадків, купуються «свіженькі, натуральні» молочні чи м’ясні продукти.

Проте, харчова продукція невідомого походження несе в собі загрозу зараження людей небезпечними хворобами, які за своїм характером можуть бути не лише гострими, але й хронічними, що ще небезпечніше, тому що клінічні ознаки при хронічних хворобах відразу не помітні.

Споживачі повинні завжди пам’ятати про такі ризики.

Нажаль, щоранку доводиться спостерігати одну й ту ж картину у місті Городку по вулиці Шевченка (поряд з щоденним базаром) на тротуарі біля парку та у Сатанівській зоні відпочинку - відбувається жвава торгівля харчовою продукцією: молочною продукцією, курячими яйцями, огородиною, грибами тощо. Причому молоко продається просто «з асфальту» у вживаній пластиковій тарі різної величини і давнини, під прямими сонячними променями, не дотримуючись температурного режиму. Також можна там зустріти консерви домашнього приготування, які теж можуть бути небезпечні для вашого здоровя. 

Уся харчова продукція повинна дотримуватися температурного режиму, супроводжуватися документами, що підтверджують її безпечність: місце походження, дату виробництва, висновок Державної лабораторії ветеринарно-санітарної експертизи.    

Тож, вкотре (!!!) Городоцьке районне управління Головного управління Держпродспоживслужби в Хмельницькій області, просить населення району не купувати харчову продукцію на стихійних ринках, оцінювати її як небезпечну. Бережіть своє здоров’я і здоров’я своєї родини!

 

Городоцьке РУ ГУ

Держпродспоживслужби

в Хмельницькій області

Фото без опису

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Результати опитування

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь