Городоцька міська територіальна громада

Хмельницька область, Хмельницький район

ОФІЦІЙНЕ ПРАЦЕВЛАШТУВАННЯ – ЗАБЕЗПЕЧЕНЕ МАЙБУТНЄ

Дата: 31.07.2019 11:23
Кількість переглядів: 797

НА ГОРОДОЧЧИНІ ПРОДОВЖУЄТЬСЯ АКЦІЯ ПІД ГАСЛОМ

"ОФІЦІЙНЕ ПРАЦЕВЛАШТУВАННЯ – ЗАБЕЗПЕЧЕНЕ МАЙБУТНЄ!"

       Робоча група з питань забезпечення контролю за додержанням законодавства про працю та зайнятість населення Городоцької міської ради продовжуює свою роботу в напрямі легалізації трудових відносин. Цього разу учасники акції відвідали торгівельні точки, які знаходяться у населених пунктах Городоцької ОТГ.

       Організатори акції розповіли роботодавцям та  працівникам про переваги легального працевлаштування, пояснили, які ризики супроводжують громадян, коли вони погоджуються на «тіньові» форми трудових відносин. Водночас нагадали власникам про передбачену відповідальність за порушення вимог чинного трудового законодавства.

       Відвідування носять інформаційно-роз’яснювальний характер,  роботодавцям надається можливість та час на виконання всіх законодавчих норм щодо офіційного працевлаштування найманих працівників.

      Учасники акції також розповсюдили серед громадян пам’ятки про основні права та переваги під час перебування в офіційних трудових відносинах.

       Ще раз хочемо нагадати: ухиляючись від офіційного укладання трудових відносин, виплачуючи заробітну плату «у конвертах», ви фактично позбавляєте захисту трудових прав працівника на: основну та додаткову відпустки; на оплату лікарняного; на дотримання встановленої законодавством  норми тривалості робочого часу; отримання допомоги при травмуванні у разі нещасного випадку на виробництві; на гарантії за колективним договором; отримання допомоги по безробіттю залежно від страхового стажу та інше.

       І найголовніше – через несплату єдиного соціального внеску і податків наймані працівники втрачають страховий стаж та можливість одержання заробленої пенсії по старості, адже пенсію буде призначено тільки з офіційно нарахованої суми заробітної плати.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Результати опитування

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь