Городоцька міська територіальна громада

Хмельницька область, Хмельницький район

ОДА мають сприяти створенню ЦНАП у громадах

Дата: 13.08.2019 16:51
Кількість переглядів: 662

Перший віце-прем’єр міністр - Міністр економічного розвитку і торгівлі України звернувся в офіційному листі до обласних державних адміністрацій з проханням сприяти створенню ЦНАП в органах місцевого самоврядування (в тому числі ОТГ) в райцентрах (фактично створювати спільні ЦНАП з органами місцевого самоврядування) та організувати надання адміністративних послуг органів виконавчої влади (у тому числі держадміністрацій) через такі ЦНАП.

Експерти Програми «U-LEAD  з Європою» під час роботи з громадами неодноразово наголошували, що у перспективі проведення реформи децентралізації та адміністративно-територіального устрою, повноваження з організації надання через ЦНАП більшості адміністративних послуг, в тому числі районних державних адміністрацій, належатимуть органам місцевого самоврядування.

У населених пунктах, які є адміністративними центрами районів, недоцільно утворювати та утримувати одночасно два ЦНАП – органу місцевого самоврядування та райдержадміністрації. Водночас у органів місцевого самоврядування є більша інституційно-адміністративна спроможність та гнучкість у формуванні штату ЦНАП та його структури, у мотивуванні персоналу ЦНАП. Важливою є і більша вмотивованість самих органів місцевого самоврядування до надання адміністративних послуг кращої якості (через виборність місцевих голів та місцевих депутатів).

Ще раз хочемо наголосити на правильних стратегічних рішеннях голів райдержадміністрацій, які впродовж останніх років утворили спільні ЦНАП з органами місцевого самоврядування, у тому числі за рахунок переведення персоналу ЦНАП райдержадміністрацій у штат ЦНАП органів місцевого самоврядування та враховуючи потребу раціонального використання наявних приміщень та інфраструктури для облаштування належних ЦНАП. Райдержадміністрації, що не зробили цього раніше, мають  приймати виважені та своєчасні рішення, спрямовані на співпрацю з органами місцевого самоврядування, задля забезпечення доступності та якості надання адміністративних послуг для громадян та бізнесу.

Джерело: сайт Децентралізація

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Результати опитування

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь