Городоцька міська територіальна громада

Хмельницька область, Хмельницький район

Бути чи не бути пам'ятним знакам на центральній площі міста?

Дата: 26.09.2019 21:44
Кількість переглядів: 522

 Саме це питання розглядалось сьогодні, 26.09.2019р.,  на позачерговому засіданні виконавчого комітету Городоцької міської ради, на якому були присутні 25 членів виконкому із 38. У засіданні прийняли участь також учасники АТО: депутат Городоцької міської ради Володимир Ткачук, депутати Городоцької районної ради Назарій Чепко та Олесь Королівський (він же - Валерій Чепко).

     Питання щодо встановлення пам’ятного знаку   «Нескорені» та пам’ятного знаку «Небесна Сотня» на центральній площі м.Городок неодноразово обговорювалось і на засіданнях виконавчого комітету міської ради, і на засіданнях сесії міської ради, при зустрічах з представниками громадських організацій ,з  волонтерами та  учасниками  АТО. Значна частина небайдужих жителів нашого міста прийняли активну участь в обговоренні проекту реконструкції центральної площі м.Городок,  який був розміщений у соціальних мережах. Міська влада намагалась почути думки та конструктивні пропозиції з даного питання від різних верств населення.

          А пропозиції були наступні:

1. Залишити пам’ятні знаки на тому самому місці, де вони розміщені на даний час.

2. Перенести у спеціально відведене місце та облаштувати «Алею Пам’яті» .

3. Частково змістити пам’ятні знаки та розмістити їх на центральній площі м.Городок під опорною стіною адміністративного приміщення Городоцької районної ради. 

      В ході виконання робіт по реконструкції центральної площі міста приватним підприємством «Городокунібуд» виникли технічні проблеми щодо укріплення у центрі площі пам’ятних знаків. В зв’язку з цим, директор ПП  «Городокунібуд» , волонтер Анатолій Ференс  звернувся до виконавчого комітету міської ради з проханням розглянути на засіданні виконавчого комітету питання щодо зміщення пам’ятних знаків до опорної стіни адмінприміщення районної ради.

     Перед тим, як скликати позачергове засідання виконкому, міська рада запросила для обговорення даного питання учасників АТО та представників, які безпосередньо займались встановленням пам’ятних знаків на центральній площі у жовтні 2017 року.

     На зустрічі, яка відбулась в залі засідань Городоцької міської ради  25 вересня 2019 року, був присутній міський голова В.Підлісний, учасники АТО та ООС, волонтери, воїни – інтернаціоналісти (учасники війни в Афганістані), депутати Городоцької міської ради, районної ради, члени виконавчого комітету міської ради. Оглянувши на проекті, а також безпосередньо на площі можливі варіанти розміщення пам’ятників, та врахувавши пропозиції більшості жителів міста, учасники зібрання прийняли компромісне рішення частково змістити пам’ятні знаки та розмістити їх на центральній площі м.Городок під опорною стіною адміністративного приміщення Городоцької районної ради. Саме такий проект рішення було запропоновано для розгляду на позачерговому  засіданні виконавчого комітету, яке відбулось сьогодні, 26 вересня 2019 року в залі засідань Городоцької міської ради.

     У засіданні взяли участь також представники, які займались безпосередньо встановленням пам’ятників, Чепко Назарій та Олесь Королівський.  І, як виявилось, їхня позиція за один день змінилась.     Виступивши перед членами виконавчого комітету, Олесь Королівський (Валерій Чепко) категорично заявив, що вони проти часткового зміщення пам'ятних знаків до опорної стіни і пам’ятники повинні стояти лише в центрі площі, незважаючи на те, що вони встановлені без відповідного дозволу виконавчого комітету. Після завершення свого виступу, не бажаючи слухати думку членів виконкому, Н.Чепко  та О.Королівський покинули приміщення міської ради.

     Під час засідання міський голова В.Підлісний надав слово кожному, без вийнятку, члену виконавчого комітету, щоб послухати  пропозиції по даному питанню. Після обговорення  та внесення певних поправок було прийнято рішення щодо надання дозволу ПП «Городокунібуд» на зміщення пам’ятного знаку «Нескорені» та пам’ятного знаку «Небесна Сотня» на центральній площі м.Городок до опорної стіни адміністративного приміщення Городоцької районної ради. Крім того, буде підготовлено звернення до сесії міської ради щодо виділення коштів на виготовлення проектно – кошторисної  документації на облаштування «Алеї Пам’яті». За даний проект рішення 24 члени виконкому проголосували «за» і 1 – «утримався».

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Результати опитування

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь