Городоцька міська територіальна громада

Хмельницька область, Хмельницький район

Історія успіху – 2019: Городоцька об’єднана територіальна громада

Дата: 09.10.2019 10:53
Кількість переглядів: 886

Мешкаці Городоцької ОТГ розказують про найбільші здобутки та успіхи своєї громади у інфраструктурі, фінансовій сфері, сільському господарстві тощо.

Фінансовий портал Maanimo проводить масштабний проект «Історії громад: успіх-2019», присвячений реформі децентралізації. Ми хочемо розповісти найцікавіші історії успіху українських ОТГ і сьогодні публікуємо історію успіху Городоцької ОТГ, що в Хмельницькій області.

Відповідно до Закону України від 05 лютого 2015 року №157-VIII “Про добровільне об’єднання громад» у 2017 році відбулося об’єднання Городоцької міської ради з 17 сільськими радами в одну територіальну громаду. До складу громади увійшли 40 населених пунктів (Городок, Варівці, Велика Яромирка, Завадинці, Мала Яромирка, Великий Карабчіїв, Грицьків, Жищинці, Балакири, Кузьмин, Шишківці, Купин, Велика Левада, Мала Левада, Лісогірка, Нове Поріччя, Басівка, Старе Поріччя, Новий Світ, Іванівка, Ковалівка, Матвійківці, Тростянець, Остапківці, Калитинці, Слобідка Кузьминська, Підлісний Олексинець, Слобідка-Олексинецька, Пільний Олексинець, Радковиця, Борщівка, Турчинці, Скіпче, Сирватинці, Стара Пісочна, Нова Пісочна, Хмелівка, Чорниводи, Мудриголови, Папірня) із центром у місті Городок.

Населення громади складає 31681 особа, з них міське – 16210, сільське – 15471, площа – 631,453 кв.км.

Фото без опису

Городоцький міський голова – Підлісний Василь Васильович. Завдяки цьому   проекту Ви отримаєте можливість ознайомитись із нашою чудовою, по-справжньому привабливою громадою, її енергійними, цілеспрямованими людьми, які прагнуть зробити громаду ще кращою.

Городок – місто трудолюбивих, мудрих, щирих і гостинних людей. Усі досягнення, якими багате наше місто – це щоденна праця, знання, вміння і таланти його мешканців.

Відкритість і прозорість у роботі, постійний діалог із територіальною громадою є важливою складовою успішної діяльності міської влади. Запрошую до співпраці на взаємовигідних умовах ділових людей, готових вкладати ресурси в розвиток виробництва й інфраструктури міста.

Фото без опису

У 2018 році:

Городоцька міська ОТГ прийняла участь у Програмі «Успішні локальні громади» організованою Фондом «Освіта для демократії» (Варшава, Польща), Громадською організацію «Наше Поділля» (Вінниця) та Громадською організацією «Точка доступу» (Краматорськ). В рамках Програми прийнято участь у навчальному візиті до Польщі та  отримано фінансування конкурсу мінігрантів – 1000 дол.США на реалізацію власного проекту з метою покращення життя в громаді.

За кошти інфраструктурної субвенції проведено придбання спецтехніки (автогрейдер Shantui SG16-3, колісний телескопічний навантажувач Вobcat, повноповоротий гусеничний одноковшовий міні-екскаватор Вовсаt) для комунального підприємства «Городоккомунсервіс» загальною вартістю 7999,0 тис. грн., з них:

  • 7858,8 тис.грн. – за рахунок коштів субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на формування інфраструктури об’єднаних територіальних громад;
  • 140,2 тис.грн. – співфінансування із міського бюджету.

Прийняли участь і перемогли в обласному конкурсі мікропроектів сталого місцевого розвитку, який оголошено обласною радою, подано проект «Будівництво теплогенераторної на твердому паливі з влаштуванням системи опалення будівлі ЗДО “Дзвіночок” в с.Жищинці, Городоцького району» вартістю 299,8 тис.гривень.

Розроблено та подано управлінню регіонального розвитку ОДА проект, що може реалізовуватися у 2019-2020 роках за рахунок коштів державного фонду регіонального розвитку «Підтримка кооперативного руху у Городоцькій міській ОТГ шляхом будівництва цеху для переробки молока та виготовлення молочної продукції», загальною вартістю 11229,668 тис.грн., з них 10052,444 тис.грн. – ДФРР, 1177,224 тис.грн. – співфінансування з міського бюджету.

31.05.2019 року в Хмельницькій обласній державній адміністрації на засіданні регіональної комісії з оцінки та забезпечення проведення попереднього конкурсного відбору інвестиційних програм і проектів регіонального розвитку, що можуть реалізуватися за рахунок коштів ДФРР у 2019 році даний проект пройшов конкурсний відбір і направлений для подальшого розгляду в Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України.

У 2019 році:

У громаді створено робочу групу за участю агропідприємств та фермерських господарств, що займаються вирощуванням фруктів та ягід з метою формування та розвитку фруктово-ягідного кластеру. Учасниками кластеру, спільно із Агенцією Регіонального Розвитку «Астар» та місцевою владою було підписано договір про спільну участь у проекті Уряду Швеції та ПРООН в Україні  «Поcилене партнерство для сталого розвитку».

У рамках даного проекту передбачається придбання обладнання для виготовлення тари для потреб кластеру.

У 2019 році Городоцькою міською радою сформовано та надано до Міністерства екології та природних ресурсів України заявку на здійснення природоохоронного заходу об’єктів комунальної власності  для отримання субвенції  з державного бюджету місцевим бюджетам «Будівництво очисних споруд каналізації продуктивністю 700 м.куб/добу в м.Городок Хмельницької області (І черга будівництва)».

Проектна документація успішно пройшла конкурсний відбір та була затверджена  Розпорядженням КМУ від  05 червня 2019 року за № 430-р «Про затвердження розподілу у 2019 році обсягу субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на здійснення природоохоронних заходів на об’єктах  комунальної власності». У відповідності до Розпорядження КМУ передбачено фінансування в сумі 13589,357 тис. гривень.

Відкриті торги по проекту було оголошено у липні 2019 року. За результатами торгів визначено переможця та укладено договір.

У вересні поточного року розпочато роботи по реалізації проекту.

Загальна кошторисна вартість проекту становить 25908,570 тис. грн., у тому числі І черга будівництва  – 15341,328 тис. грн. (потужністю 350 м.куб/добу). Обсяг використаних коштів за попередні роки – 242,042 тис. гривень.

Фото без опису

Фінансування у 2019 році:

Субвенція з державного бюджету місцевим бюджетам на здійснення природоохоронних заходів на об’єктах комунальної власності – 13589,357 тис. гривень.

З міського бюджету виділено співфінансування у розмірі 10% – 1509,929 тис.гривень.

Городоцька міська ОТГ стала одним із переможцем відбору для участі у четвертому раунді Фази Впровадження напряму з покращення якості надання адміністративних послуг для населення Програми «U-LEAD з Європою» в частині створення/ модернізації центрів надання адміністративних послуг (ЦНАП).

На даний час спільно із Городоцькою районною державною адміністрацією проводяться підготовчі роботи для початку реалізації проекту по створенню сучасного Центру надання адміністративних послуг.

У громаді запрацювала збудована в рамках програми “Доступна медицина” амбулаторія. На її будівництво витратили 8,7 мільйона гривень.

В селі Пільний Олексинець відкрили першу, із двох запланованих у громаді, амбулаторію загальної практики сімейної медицини, збудовану в рамках реалізації державної програми “Доступна медицина”.

На наступний рік плануємо завершення реалізації розпочатих проектів.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Результати опитування

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь