Городоцька міська територіальна громада

Хмельницька область, Хмельницький район

Хмельницька обласна служба зайнятості сприяє зайнятості осіб з інвалідністю

Дата: 26.11.2019 08:48
Кількість переглядів: 488

Питання соціального захисту та організації сприяння зайнятості людей з інвалідністю, надання їм якісних та адресних соціальних послуг залишається важливим напрямком роботи Хмельницької обласної служби зайнятості.

Так, протягом січня-жовтня 2019 року послугами скористались майже 3,0 тис. безробітних осіб з інвалідністю. Допомогу по безробіттю отримували 2,7 тис. осіб. Із загальної кількості безробітних осіб з інвалідністю понад 40% складали жінки, 14% – учасники АТО (ООС). Для осіб з інвалідністю актуальними були понад 730 вакансій.

Забезпечено роботою 907 осіб з інвалідністю, в т.ч. 862 мали статус безробітного. Особи з особливими потребами працевлаштовані на вакантні місця: економіст-статистик, інженер-будівельник, агроном, практичний психолог, бухгалтер, кухар, адміністратор, охоронник, продавець, робітник з комплексного обслуговування сільськогосподарського виробництва, електрогазозварник, слюсар з механоскладальних робіт, слюсар-ремонтник, електромонтер з ремонту та обслуговування електроустаткування, приймальник молочної продукції, швачка, водій автотранспортних засобів, тракторист-машиніст сільськогосподарського (лісогосподарського) виробництва, тощо. Велика чисельність осіб була працевлаштована на: ТзОВ "Святець" (28 осіб), ПП "Аграрна компанія 2004" (16 осіб), ТзОВ "Волочиськ-Агро" (15 осіб), ПАТ "Теофіпольський цукровий завод"(11 осіб), ПРАТ "Красилівський цукровий завод"(11 осіб), ПАТ "Шепетівський цукровий комбінат"(11 осіб), ТОВ "Енселко Агро" (11 осіб), ТОВ "Агропартнер-1" (10 осіб). У тому числі 21 особа була працевлаштована з наданням компенсації роботодавцям єдиного соціального внеску.

Започаткували власну справу 11 осіб з інвалідністю, скориставшись одноразовою виплатою допомоги по безробіттю для організації підприємницької діяльності (надання перукарських послуг, діяльність у сфері бухгалтерського обліку, роздрібна торгівля, надання послуг мобільного харчування, виробництво меблів, вирощування сільськогосподарських культур, технічне обслуговування та ремонт автотранспорту).

До громадських та інших робіт тимчасового характеру залучено 305 осіб з інвалідністю. Безробітні брали участь в благоустрої та озелененні населених пунктів, працювали на підсобних роботах по ремонту приміщень соціального призначення, працювали з технічною документацією та інше.

Професійне навчання проходив  301 безробітний з інвалідністю за професіями: тракторист, продавець, електрогазозварник, кондитер, кухар, слюсар  з ремонту технологічних установок, тощо. Після завершення навчання 92,1% безробітних з інвалідністю працевлаштовано. Профорієнтаційними послугами охоплено 98,4% загальної чисельності безробітних осіб з інвалідністю. Вони залучаються до участі у різноманітних профорієнтаційних заходах,  профінформаційних семінарах, семінарах з орієнтації на підприємницьку діяльність. За бажанням особи з інвалідністю проводиться профдіагностична консультація та профвідбір перед направленням на профнавчання.

 

Відділ інформаційної роботи: Хмельницький обласний центр зайнятості (пров. Шевченка,10

м.Хмельницький, Україна, 29000) тел: +38(0382) 65-74-18, 76-46-42, khm-ocz@kmocz.gov.ua


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Результати опитування

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь