Городоцька міська територіальна громада

Хмельницька область, Хмельницький район

Послугами Хмельницької обласної служби зайнятості скористалися 32,3 тис. осіб

Дата: 11.12.2019 14:28
Кількість переглядів: 603

У січні-листопаді 2019 року в базі даних Хмельницької обласної служби зайнятості налічувалось 32,6 тис. вакансій, середній розмір оплати праці становив  5331,8 грн.

      З початку року понад 6 тис. роботодавців поінформували службу зайнятості про потребу у кваліфікованих працівниках в області. За сприяння обласної служби зайнятості статус працевлаштованих отримали  21,8 тис. громадян, в тому числі 12,1 тис. зареєстрованих безробітних. У громадських та інших роботах тимчасового характеру взяли участь 4,4 тис. осіб.

«Аналізуючи ринок праці, сьогодні зберігається потреба у робітничих спеціальностях. Більше 60% вакансій - професії металообробки, будівництва, транспорту, агропромислового комплексу, сфери торгівлі та послуг тощо. Тому одним з першочергових завдань залишається популяризація робітничих професій, перенавчання та перекваліфікація незайнятого населення під потреби роботодавця», - наголошує директор Хмельницького обласного центру зайнятості Сергій Черешня.

За направленням центрів зайнятості, цьогоріч 4,4 тис. осіб проходили професійне навчання за 237 професіями та напрямками: електрогазозварник, тракторист-машиніст сільськогосподарського виробництва, швачка, машиніст-кочегар котельні, водій тролейбуса тощо. Для підвищення конкурентоспроможності на ринку праці, ваучер на навчання отримали 7 осіб старше 45 років.

Із числа демобілізованих учасників АТО/ООС послугами центрів зайнятості області скористалися 1140 військовослужбовців, роботою забезпечено – 264, професійну підготовку, перепідготовку та підвищення кваліфікації проходили 50 осіб.

Довідково: станом на 1 грудня 2019 року актуальними були 1,8 тис. вакансій, на одну вакансію претендували 5 безробітних. Кількість зареєстрованих безробітних становила 10  тис. осіб, в тому числі 387 військовослужбовців - учасників АТО (ООС) та 34 особи з числа внутрішньо переміщених.

 

Відділ інформаційної роботи

Хмельницький обласний центр зайнятості

пров. Шевченка,10

м. Хмельницький, Україна, 29000

тел: +38(0382)-76-46-42

khm-ocz@kmocz.gov.ua


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Результати опитування

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь