Городоцька міська територіальна громада

Хмельницька область, Хмельницький район

НА ГОРОДОЧЧИНІ ПРОДОВЖУЄТЬСЯ АКЦІЯ ПІД ГАСЛОМ «ОФІЦІЙНЕ ПРАЦЕВЛАШТУВАННЯ – ЗАБЕЗПЕЧЕНЕ МАЙБУТНЄ!»

Дата: 16.01.2020 16:09
Кількість переглядів: 683

Під таким гаслом відбулися інформаційні заходи в місті Городок. Інспектор праці Управління Держпраці у Хмельницькій області спільно з інспектором праці Городоцької міської ради відвідали торгівельні точки, магазини, заклади громадського харчування.

Посадовці спілкувалися з громадянами, продавцями та закликали їх відповідально ставитися до свого майбутнього, пояснюючи, що через отримання заробітної плати «в конверті» працівник не лише втрачає державні соціальні гарантії сьогодні, а й позбавляє себе гідної пенсії в майбутньому.

Також  розповсюджували  серед працівників пам’ятки про основні права та переваги під час перебування в офіційних трудових відносинах. Відвідуючи торгові точки, заклади громадського харчування, підприємства вони наголошують, що легалізація праці необхідна як працівникам, так і роботодавцям.

Під час спілкування із роботодавцями, в першу чергу, звертається увага на фінансову відповідальність у тридцятикратному розмірі мінімальної заробітної плати, яку вони несуть у разі фактичного допуску працівника до роботи без оформлення трудового договору, оформлення працівника на неповний робочий день (в той час, коли фактично особа працює повний робочий день), виплати заробітної платні без нарахування та сплати ЄСВ. Наголошується, що із зміною мінімальної заробітної плати, з першого січня 2020 року, зріс розмір штрафної санкції за неоформленого працівника, що наразі становить 141 тисяча 690 гривень.

      


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Результати опитування

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь