Городоцька міська територіальна громада

Хмельницька область, Хмельницький район

Афганістан – пекучий біль і вічна пам’ять…

Дата: 14.02.2020 13:44
Кількість переглядів: 3752

Тридцять один рік тому сотні сімей, родин, де підростали майбутні солдати, з полегшенням зітхнули. 15 лютого 1989 року останній солдат перетнув афгансько-узбецький кордон біля містечка Термез. Відтоді ця дата увійшла в історію нашої країни як День пам’яті воїнів-інтернаціоналістів, День вшанування учасників бойових дій на території інших держав.

Понад 160 тисяч українців пройшли тільки через війну в Афганістані, майже кожен четвертий серед загиблих – українець, і це понад 3300 осіб. Близько 8 тисяч наших з вами співвітчизників повернулися додому з важкими пораненнями або інвалідами. Точна кількість жертв досі не відома. Війна в Афганістані назавжди залишиться болючою раною для українського народу.

Ми низько схиляємо голови перед відвагою всіх, хто пролив свою кров заради забезпечення миру, з честю виконував свій військовий обов’язок, не шкодуючи власного життя та здоров’я.

Саме тому, сьогодні, напередодні пам’ятного дня, в актовому залі дитячої художньої школи відбулись урочистості з нагоди пам’ятної дати, приурочені до тридцять першої річниці виведення радянських військ з Афганістану. З теплими та щирими словами звернулись до присутніх  заступник голови Городоцької районної державної адміністрації Віктор Бабин, заступник голови районної ради Руслан Райтаровський, міський голова Василь Підлісний, представник  Городоцької районної організації політичної партії «За конкретні справи» Василь Накутній, голова спілки ветеранів  Афганців (воїнів - інтернаціоналістів) Володимир Сайко. Побажали усім присутнім здоров’я, миру та злагоди в родинах. Патріотичними піснями привітали колишніх воїнів також творчі колективи Городоцького району.

Наприкінці урочистої частини усі воїни – інтернаціоналісти афганської війни, учасники бойових дій на території інших держав вийшли на сцену на фронтових «сто грам», щоб пом’янути тих, хто відійшов у вічність.

В ці дні проходила низка заходів по всій території громади – покладання квітів, зустрічі з учасникам бойових дій на території інших держав, шкільні класні години та інші заходи.

Завершився захід спільним покладанням квітів до пам’ятника загиблим воїнам-афганцям.

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Результати опитування

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь