Городоцька міська територіальна громада

Хмельницька область, Хмельницький район

Кожна дитина має право на розуміння…

Дата: 04.03.2020 12:01
Кількість переглядів: 722

   В рамках співпраці з Хмельницьким обласним ресурсним центром підтримки інклюзивної освіти 3 березня 2020 року на базі інклюзивно-ресурсного центру відбувся семінар-тренінг на тему «Кожна дитина має право на розуміння», який провела практичний психолог Павонська Олена Олексіївна.

Учасники семінару обговорили сучасні можливості та проблеми впровадження інклюзивного навчання, розглянули теоретичні та практичні питання інклюзії. Кожна група презентувала своє бачення впровадження інклюзивних практик в освітній простір.

   Тренінговою групою було проаналізовано сутність, принципи та переваги інклюзивного навчання. Учасники тренінгу отримали можливість поповнити свої професійні компетентності технологіями реалізації інклюзивної освіти, командного підходу до організації освітнього процесу для дітей з особливими освітніми потребами. Практичні завдання тренінгу допомогли педагогам побути на місці дітей з порушеннями функцій, відчути бар’єри та труднощі у комунікації при сприйманні й відтворенні інформації, попрактикуватися у визначенні сильних якостей, потенційних труднощів та потреб дитини для складання ефективної та дієвої програми ІПР та її грамотної реалізації.

   Фахівцями ІРЦ проведено майстер-класи щодо роботи з дітьми різних нозологій.

   Проведений захід сприяв підвищенню інклюзивної компетентності педагогів, допоміг вийти за рамки стереотипів щодо дітей з особливими потребами, ще раз усвідомити, що інклюзія є невід’ємною частиною гуманного цивілізованого суспільства.

   Протягом усього тренінгу панувала доброзичлива, дружня атмосфера.

   Колектив ІРЦ висловлює щиру вдячність Мельник Світлані Володимирівні, в.о. директора Хмельницького обласного ресурсного центру підтримки інклюзивної освіти, методисту методичного кабінету відділу освіти Городоцької ОТГ Мутиці Ользі Анатоліївні та учасникам за плідну співпрацю.

Фото без опису

Фото без опису

 

Фото без опису

 

Фото без опису

Фото без опису

 

Фото без опису

 

 

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Результати опитування

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь