Городоцька міська територіальна громада

Хмельницька область, Хмельницький район

І знову гинуть бджоли

Дата: 24.04.2020 14:05
Кількість переглядів: 487

Сьогодні до міської ради знову звернулись бджолярі Городоцької ОТГ, які повідомили про масову загибель бджіл, найімовірніше, через хімікати, якими аграрії обробляють поля.

Нагадуємо, що в Городоцькій ОТГ це - не перший випадок загибелі комах.  Два роки тому, після подібної ситуації пасічники проводили мітинги, відстоюючи свої права.

Міський голова Василь Підлісний та заступник начальника Городоцького відділу поліції Анатолій Угляр зустрілись з пасічниками для обговорення даної проблеми та пошуку можливих шляхів її вирішення. Так, під час зустрічі власники бджолиних сімей написали заяву, в якій просять створити комісію, до складу якої будуть входити представники органів місцевого самоврядування, поліції, держпродспоживслужби та виконуючі обов’язки старост. Бджолярі звернулись з проханням вплинути на аграріїв, які проводять сільськогосподарські роботи по обробітку посівів та закликати їх  дотримуватись усіх інструкцій при використанні агрохімікатів.

Застосування хімікатів у сільському господарстві при виробництві продуктів харчування й у боротьбі зі шкідниками, для бджіл є просто катастрофічним.

Аграрії в погоні за прибутком не думають про те, що забруднюють навколишнє середовище, населення, дітей, які вживають сільськогосподарську продукцію. Але вони не думають і про те, що при цьому  труять бджіл, без яких жодних врожаїв, а відповідно і доходів, точно не буде взагалі!

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Результати опитування

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь