Городоцька міська територіальна громада

Хмельницька область, Хмельницький район

Робота ринків: працюватимуть чи ні

Дата: 30.04.2020 15:01
Кількість переглядів: 673

У зв’язку з карантинними обмеженнями введеними з метою запобіганню поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID- 19 , спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2 десятки підприємців  залишилися без роботи.

 

Як стало відомо, вчора Уряд підтримав рішення про роботу продовольчих ринків. Ринки можуть працювати, але з дотриманням санітарних умов, що їх розробили в Мінекономіки і МОЗ.

Саме з цієї причини, сьогодні, на центральній площі міста відбулася зустріч міського голови Василя Підлісного, голови районної державної адміністрації Жанни Кордас, представників держпродспожив служби, правоохоронних органів з фізичними особами підприємцями, які здійснюють свою діяльність на території ринків міста.

Під час зустрічі було погоджено наступне:

- ринок ПСК «Смотрич», що розташований по вул.Червоний майдан, 24 розпочне свою роботу з вівторка, 5 травня (зі слів директора ринку ПСК «Смотрич» Алли Тужанської). Здійснювати торгівлю, можна буде виключно продуктами харчування, засобами гігієни, ветеринарними препаратами, кормами, пестицидами та агрохімікатами, насінням і садивним матеріалом та засобами зв’язку.

Працівників і відвідувачів впускатимуть на ринок лише в масці чи респіраторі та за проходженням температурного скринінгу. На кожному вході на ринок мають бути диспансери з антисептиком, контактні поверхні повинні дезінфікуватися кожні три години, а на ринку має бути не більше одного покупця на 10 кв. м. Також після робочого дня мають дезінфікувати всю територію ринку.

Однією із вимог  відкриття ринку має бути відсутність неконтрольованої (стихійної торгівлі на прилеглій до ринку території).

Для відновлення роботи ринку, керівництво ПСК «Смотрич» має звернутися із заявою відповідного зразка до дерджпродспожив служби для здійснення обстеження місць торгівлі та отримання відповідного висновку. У разі, якщо торговельна точка розташована за межами території ринку, на вулиці Червоний майдан відповідне звернення має зробити кожний підприємець індивідуально.

При дотриманні усіх санітарних норм та вимог підприємці матимуть змогу приступити до своїх робочих місць.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Результати опитування

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь