Городоцька міська територіальна громада

Хмельницька область, Хмельницький район

Допомога по безробіттю 2020: умови отримання, розмір і термін виплат

Дата: 26.05.2020 08:35
Кількість переглядів: 521

Усі незайняті особи, які хочуть працювати мають право звернутися до Державної служби зайнятості, яка посприяє легальному працевлаштуванню.

Допомога по безробіттю надається громадянам України, які отримали офіційний статус безробітного. В карантинний період Хмельницька обласна служба зайнятості працює дистанційно. Безробітному необхідно заповнити лише 2 заяви: про присвоєння статусу «безробітний» та про призначення допомоги. Наголошуємо на тому, що під час карантину такий статус присвоюється особі з першого дня, коли подається заява. Виплата допомоги призначається також з першого дня реєстрації.

Розміри грошової допомоги. Сума допомоги розраховується для кожного безробітного окремо. Звертається увага на страховий стаж особи та розмір зарплати за попереднім місцем роботи. Виплати допомоги залежать від того, скільки триває безробіття у відсотках до визначеного розміру (ст. 23 Закону).

Сума мінімальної допомоги, яка виплачується застрахованим громадянам з урахуванням зарплати та страхового стажу – 1 800 грн, а без урахування - 1000 грн. (на період карантину); максимальний розмір допомоги - 8 408 грн..

Хто отримує мінімальну допомогу:

- громадяни, які протягом року, що передував реєстрації в СЗ, мають страховий стаж менше ніж 6 місяців або звільнені крайнім роботодавцем з негативних причин (прогули тощо);

- громадяни, які закінчили/припинили навчатися у середньому та ВНЗ, звільнені зі строкової військової служби і яким потрібно сприяти у пошуках першої роботи;

- внутрішньо переміщені громадяни, якщо вони документами не в змозі підтвердити періоди власної роботи.

Тривалість виплат. Загалом виплати допомоги не повинні тривати понад 360 к.д., а для тих, кому до пенсії залишилося два роки – 720 днів.

Безробітні, які звільнилися з попереднього місця роботи починаючи з 12.03.2020  за власним бажанням та стали на облік в ЦЗ, отримують допомогу з дня отримання статусу «безробітний». Тривалість виплат допомоги таким громадянам не повинна бути більше 270 к.д.

Чи передбачена допомога тим, хто трудився неофіційно?

Якщо особі не виповнилося 35 років і страхового стажу в неї немає, оскільки, наприклад, працювала вона не оформляючи трудові відносин, то їй повинна бути призначена допомога як такій, що працевлаштовується на перше робоче місце, у мінімальному розмірі строком на 180 к.д.

Якщо ж особа віком 35+ і страховий стаж в неї відсутній, тобто до цього віку працювала неофіційно, то така особа не має права на виплату допомоги по безробіттю.

 

Відділ інформаційної роботи

Хмельницький обласний центр зайнятості

пров. Шевченка,10

м.Хмельницький, Україна, 29000

                                                                                                                                         тел: +38(0382)65-74-18 

+38(0382)76-46-42

khm-ocz@kmocz.gov.ua


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Результати опитування

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь