Городоцька міська територіальна громада

Хмельницька область, Хмельницький район

Крилата небезпека!!!

Дата: 16.07.2020 15:15
Кількість переглядів: 695

Американський білий метелик (HyphantriacuneaDrury.) (АБМ)– багатоїдний шкідник, що пошкоджує понад 300 видів плодових, декоративних, лісових та інших культур, особливо полюбляє шовковицю, клен ясенелистий, волоський горіх, плодові дерева. Його гусениці об’їдають листя на деревах, утворюючи павутинні гнізда. Живлячись, гусениці призводять до часткової або повної втрати листя деревом (дефоліації). Основна ознака пошкодження – наявність на деревах білих павутинних гнізд. 

В Україні американський білий метелик дає два покоління на рік. Зимує у стадії лялечки, яка знаходиться в пухкому коконі, в ґрунті, під листям, під корою, в інших захищених місцях. При виявлені вогнищ американського білого метелика необхідно  здійснити  фітосанітарні заходи    застосовуючи механічні та хімічні заходи боротьби. 

Найбільш ефективний механічний метод. Заражені гілки можна зламати і знищити. 
Для проведення хімічної обробки за межами населеного пункту необхідно застосовувати препарати відповідно до Переліку пестицидів і агрохімікатів дозволених в Україні на сьогодні єдиним інсектицидом, який прямо вказує на боротьбу з американським білим метеликом є ( Карате 050 ЕС,к.е.0,2-0,4л/га та інші препарати) з інтервалом 7-10 днів   згідно витрата робочого розчину 2-10 л на дерево  залежно від розміру крони,  препарат застосовують для обробок неплодоносних садів, декоративних насаджень і лісосмуг в розрахунку 0,2-0,4 л/га. Обприскування проводять в період вегетації двічі. 

Препарати проти американського білого метелика слід використовувати з обережністю, тому що вони токсичні. Дуже важливо дотримуватись заходів безпеки та використовувати особисті засоби захисту.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Результати опитування

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь