Городоцька міська територіальна громада

Хмельницька область, Хмельницький район

ЯК ПРЕДСТАВНИКИ ГРОМАД ЗАХОДУ УКРАЇНИ ПОЛЬСЬКИЙ ДОСВІД ПЕРЕЙМАЛИ

Дата: 10.09.2020 20:48
Кількість переглядів: 463

   Даний захід відбувається в рамках проєкту «Школа локальної демократії 2.0», який реалізовують громадська організація «Освітньо-аналітичний центр розвитку громад» спільно з Тернопільським регіональним відділенням «Асоціації міст України», Івано-Франківським регіональним відділенням «Асоціації міст України» за підтримки фонду NED.

   Обмін досвідом розпочався з презентації програми «Відкритий Краків».

   «Ця програма визначає дії, які місто має вжити для побудови відкритого суспільства, тобто таких, які залучають національні та етнічні меншини та іноземців до потоку спільного життя та використовують позитивний потенціал, що виникає в результаті мультикультуралізму та різноманітності», – розповіла експертка Оксана Буньківська, доктор культурології, журналіст, редактор, спеціальний кореспондент  програми «Факти» каналу ICTV.

   Головна мета проєкту – реалізація політики відкритості міста.
   Програма визначає сім пріоритетних завдань, першим з яких було створення дружнього офісу для забезпечення жителям Кракова та іноземцям рівний доступ до міських послуг і пільг. Також завдяки проєкту появилася платформа для співпраці між представниками меншин та іноземців із місцевою владою – організація зустрічей, конференцій та інших заходів.

   Важливою складовою проєкту стала соціальна реклама, яка розкривала поняття мультикультуралізму та різноманітності як цінності…

   Станіслав Альвасяк фахівець з реалізації проектів, що фінансуються із фондів ЄС представив «Командам змін» перелік діючих грантових можливостей. Зокрема, акцентувалася увага на Конкурсі малих грантів 2020. Експерт проаналізував заявку та зупинявся на найбільш складних чи важливих компонентах.

   «У процесі заповнення розділу «Results Framework» необхідно показати вплив проєкту на соціальні чи інституціональні зміни по завершенню його реалізації.  Вказати на довготермінові результати, наприклад, перспектива зміни в поглядах, обізнаності, підходах та розуміннях. Результати  – це ефекти від реалізації проекту, отримані по його завершенні. Аналіз ризиків має включати не лише перелік можливих ризиків, але й варіанти їх мінімізації в разі, якщо такі наступлять», – підкреслив С.Альвасяк.

   Учасники мали можливість здійснити детальний аналіз проєктів, які стали переможцями та зараз реалізовуються в Польщі. Експерт продемонстрував приклади того, як одну і ту ж проблематику, можна по різному представити, в залежності від тематики гранту.

   Також  учасники заходу матимуть можливість відвідати місто Івано-Франківськ, де зможуть ознайомитися з досвідом міської ради в покращенні надання адміністративних послуг у контексті електронних сервісів та доступності послуг.

Використано матеріали сайту: https://activitycenter.org.ua

Фото без описуФото без описуФото без опису

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Результати опитування

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь