Городоцька міська територіальна громада

Хмельницька область, Хмельницький район

Городоччани знову і знову палять залишки рослинності

Дата: 24.09.2020 14:27
Кількість переглядів: 948

Городоцька міська рада вкотре звертається до мешканців міста з проханням відмовитися від спалювання залишків рослинності, сухої трави, що завдає великої шкоди здоров’ю людини і природі.

Кожної осені в повітрі вже традиційно відчувається запах диму – почався період масово спалення залишків сухої рослинності, опалого листя та сміття. Це небезпечна застаріла звичка, яка приносить шкоду не тільки довкіллю, а й здоров’ю людей.

І цей рік не став винятком. На вулицях міста немає чим дихати, неможливо відкрити вікна, в будинках стоїть стійкий сморід залишків рослинності, паленого листя та ін.. Одні жителі палять, а інші жителі міста у соціальних мережах обурюються таким діям.

Вкотре наголошуємо, щоб не завдати шкоди власному здоров’ю  та довкіллю від недобросовісних «паліїв» слід пам’ятати – виявивши локальне багаття, яке розпалює сусід,  слід відреагувати наступним чином - викликати службу «102». Пам’ятайте,  компромісам та байдужості у цьому питанні місця немає бути, бо мова йде про найцінніше – здоров’я та чисту екологію.

Попереджаємо, що за таке порушення передбачена адміністративна відповідальність у вигляді штрафу для громадян у розмірі до 1360 грн. Згідно зі ст..152 кодексу України про адміністративні правопорушення.

Звертаємо увагу, згідно ст. 77-1 Кодексу України про адміністративні правопорушення, випалювання стерні, луків, пасовищ, опалого листя у парках тощо передбачає накладення штрафів: на громадян — від 170 до 340 грн; на посадових осіб — від 850 до 1190 грн. Також паліям доведеться сплачувати збитки за шкоду навколишньому природному середовищу.

Фото без опису

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Результати опитування

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь