Городоцька міська територіальна громада

Хмельницька область, Хмельницький район

Найбільше багатство літніх людей – їх досвід, мужність, вміння…

Дата: 01.10.2020 16:42
Кількість переглядів: 640

 

1 жовтня – особливе свято, адже в усьому світі саме в цей день відзначають Міжнародний день людей похилого віку.

Саме з цієї нагоди, сьогодні до «Будинку Милосердя» , який знаходиться при костелі Святого Станіслава у м.Городок, завітали керуюча справами (секретар) виконавчого комітету Ольга Бистрицька, голова райміськради  ветеранів Любов Воротна, заступник директора Городоцького районного територіального центру соціального обслуговування Ірина Шевчук, в.о. старости Чорниводського старостинського округу Віктор Пшонко.

Хоч і відвідати проживаючих не вдалося у зв’язку з карантинними обмеженнями, але гості передавали вітання та дякували  усім, хто опікується благородною справою: отцю Віктору Лутковському, сестрі Андріані, священикам, благодійникам і волонтерам, адже завдяки їм «Будинок Милосердя» існує, а бабусі, дідусі та інваліди мають гарні умови проживання, смачну їжу і головне – вони не покинуті сам на сам зі своїми немочами і проблемами.

Понад 650-ти непрацездатним громадянам соціальні робітники, що працюють у відділенні соціальної допомоги вдома Городоцького районного територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг) забезпечують доставку продуктів харчування, медикаментів та інших товарів, допомагають оплачувати рахунки, готувати їжу, здійснювати заходи особистої гігієни, прибирати,  та дбають про те, щоб в умовах карантину їх підопічні отримували необхідні соціальні послуги.

Протягом вересня 2020 року соціальними робітниками організовано та проведено серед жителів старостинських округів та сільських рад району акцію по заготівлі картоплі, буряка, моркви та інших овочів для підопічних стаціонарного відділення «Доброта» с.Немиринці та будинку «Милосердя», що при Римо-католицькій церкві.  

Активну участь у заготівлі сільськогосподарської продукції для підопічних будинку «Милосердя» завжди приймають жителі Чорниводського старостинського округу. Цього року було заготовлено біля 3 тон такої продукції, яку доставили до будинку «Милосердя» 1 жовтня.

Більше 25-ти років територіальний центр співпрацює з Городоцькою релігійною місією «Карітас-Спес- Городок». Для самих нужденних, одиноких осіб міста Городок, які є підопічними територіального центру, будинок «Милосердя» виділяє гарячі обіди. 

В свою чергу територіальний центр також не стоїть осторонь проблем будинку «Милосердя».    Вже декілька років поспіль допомагає  продуктами харчування.

Не є винятком і 2020 рік. 1 жовтня працівниками територіального центру для підопічних будинку «Милосердя», передано 450 кг. картоплі, 95 кг. буряка, 50 кг. моркви та 45 кг цибулі, а також олія, гречка, чай, макарони та солодощі, які було закуплено за рахунок  коштів працівників територіального центру.

Саме  Милосердя – то Божа справа, а Він завжди послуговується людьми, які мають добре серце і відкриту душу.

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Результати опитування

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь