Городоцька міська територіальна громада

Хмельницька область, Хмельницький район

Верховна Рада України дозволила українцям змінювати по батькові

Дата: 04.11.2020 14:18
Кількість переглядів: 463

   3 листопада 2020 року Верховна Рада України підтримала у цілому законопроект, яким дозволила фізичним особам змінювати по батькові. Відповідне рішення підтримали 259 народних депутатів України…

   Згідно з пояснювальною запискою законопроекту №2450, сьогодні законодавство відносно вільно дозволяє фізичній особі змінювати ім’я або прізвище, але у ньому не передбачено права зміни по батькові. На думку авторів законопроекту, це порушує Конституцію. Тому нардепи пропонують внести зміни до цивільного та сімейного кодексів і передбачити право особи на власний розсуд змінювати своє по батькові так само, як і своє прізвище та ім’я.

   Законопроектом пропонується затвердити, що особа, яка досягла 16 років, має право на власний розсуд змінити своє прізвище та (або) власне ім'я та (або) по батькові. Також особа, яка досягла 14 років, має право змінити своє прізвище, ім'я та по батькові - за згодою батьків (або одного з батьків, якщо інший помер, визнаний обмежено дієздатним, недієздатним, позбавлений батьківських прав щодо цієї дитини тощо).

   У разі якщо над фізичною особою, яка досягла 14 років, встановлено піклування, зміна прізвища, імені або по батькові такої особи здійснюється за згодою піклувальника. У разі заперечення одним із батьків щодо зміни по батькові дитини спір між ними щодо такої зміни може вирішуватися органом опіки та піклування або судом.

Використано матеріали сайту: https://www.unn.com.ua

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Результати опитування

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь