A A A K K K
для людей з обмеженими можливостями
Городоцька міська об'єднана територіальна громада
Хмельницька область, Хмельницький район

Як провести новорічні свята без шкоди для здоров'я!

Дата: 23.12.2020 13:31
Кількість переглядів: 103

В Україні початок року характеризується численними святами, що супроводжуються рясними застіллями з великою кількістю їжі та алкогольними напоями.

Неприємні відчуття у шлунку, кишкові розлади, переїдання і навіть харчові отруєння досить часто стають наслідками таких святкувань.

Варто пам'ятати, що масна їжа, велика кількість солодощів та алкогольні напої провокують виникнення важких захворювань як з боку шлунково-кишкового тракту (гастрит, виразкова та жовчно-кам'яна хвороби, холецистит, гострий панкреатит тощо), так і з боку серцево-судинної системи (підвищення артеріального тиску, набряки тощо).

 Аби свята залишили після себе лише щасливі спогади, прислухайтесь до наших порад та рекомендацій:

  • суворо дотримуйтесь правил особистої гігієни перед приготуванням та прийомом їжі, після відвідування вбиральні;
  • вживайте лише свіжоприготовану їжу, салати зберігайте в незаправленому вигляді;
  • страви бажано споживати одразу після приготування, а у випадку їх повторного споживання - обов’язково піддавайте їх ретельній термічній обробці;
  • зберігання страв без дотримання температурного режиму не має перевищувати 2-х годин;
  • не залишайте страви з новорічного столу для споживання на наступні дні;
  • свіжі овочі та фрукти ретельно промивайте проточною водою;
  • зберігайте сирі продукти (м’ясо, рибу) окремо від готових страв;
  • не купуйте продукти харчування на стихійних ринках або з рук у приватних осіб;
  • не вживайте продукти та напої при найменшій підозрі щодо їх недоброякісності;
  • купуючи кондитерські вироби та інші продукти, звертайте увагу на умови їх зберігання та термін придатності;
  • зберігайте продукти харчування тільки у спосіб, зазначений на упаковці, та у встановлений термін;
  • молоко перед споживанням слід обов’язково кип’ятити, непастеризований сир використовувати для страв, які піддаються термічній обробці;
  • під час приготування м’яса його потрібно добре проварювати та просмажувати, особливо вироби з фаршу.

У випадку виявлення перших ознак кишкового захворювання (біль у животі, блювання, пронос, підвищення температури тіла, слабкість) необхідно звернутися до закладів охорони здоров’я.

Бажаємо міцного здоров’я і приємних свят!

 

З повагою

Городоцьке  районне  управління

 Держпродспоживслужби

 в  Хмельницькій  області


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь